Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2018 La Xarxa Municipal de Centres Cívics presenta nova imatge amb un ventall de 110 activitats que Fan per Tu

La Xarxa Municipal de Centres Cívics presenta nova imatge amb un ventall de 110 activitats que Fan per Tu

La Xarxa Municipal de Centres Cívics presenta nova imatge amb un ventall de 110 activitats que Fan per Tu

Els sis equipaments municipals enceten l’any estrenant una nova imatge i una aposta en la transversalitat entre les diferents àrees de l’ajuntament
11/01/2018


La programació de la Xarxa de Centres Cívics per aquest hivern-primavera presenta 110 activitats, amb un total de 1.420 places, que es realitzaran als sis equipaments municipals de proximitat, distribuïts per la ciutat. 47 de les propostes són novetats, entre les quals destaquen: taller de joieria amb cera perduda, curs de cuina familiar, on s’aprendrà a fer una espasa d’STAR WARS, fotografia de reportatge i, fins i tot, dibuix al natural. “Amb aquesta nova programació –destaca l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros- s’aposta per un canvi de model que consisteix a obrir el centre a la ciutadania i incorporar les entitats a les activitats”. I afegeix: “La importància dels centres cívics radica en què són la porta d’entrada de l’ajuntament als barris i és que els centres cívics, amb les seves activitats, democratitzen la ciutat, perquè permeten que la gent de Tarragona, siguin d’on siguin, es desplacin als centres cívics repartits per tota la ciutat.”

Tanmateix, cal destacar la proposta CÍVICS LAB definit com un projecte d’aules de dinamització informàtica dins els equipaments de proximitat i que incorporen al PUNT ÒMNIA ubicat al centre cívic de Torreforta, “i completen, així, una oferta de cursos informàtics i tecnològics dirigits a la ciutadania en general”, explica la consellera de Polítiques d’Igualtat i Serveis a la Ciutadania, Ana Santos.


Nova imatge

La Xarxa de Centres Cívics enceta el 2018 apostant per una nova imatge centrada en la ciutadania i amb tres pilars fonamentals: les activitats familiars i per tots els públics, la incorporació de nous serveis i la transversalitat en l’acolliment de diferents àrees de l’ajuntament en l’esdevenir dels equipaments, fent de pont entre l’administració i la ciutadania. “Destaquem la incorporació del CLUB DELS TARRACONINS, el pati de pares i mares, un projecte en evolució permanent, on s’apostarà per tallers més pràctics i s’ampliarà la disposició de les activitats”, explica el responsable de la Xarxa de Centres Cívics, Amat Callen.

Tarragona Impulsa també es desplega als barris a través de la Xarxa de Centres Cívics, oferint càpsules i els seus serveis en 3 dels 6 centres cívics.

Un altre dels elements destacats és que -conjuntament amb el departament de Cooperació- la Xarxa de Centres Cívics inclou activitats, xerrades i exposicions on els drets dels infants, drets dels humans, etc., quedin reflectits.

En l’àmbit de l’educació destaca també l’acolliment de les diferents aules que es distribueixen als equipaments, de l’escola d’adults, així com la col·laboració amb els diferents plans educatius d’entorn.

També la Xarxa de Centres Cívics disposa d’una biblioteca dins les instal·lacions del Centre Cívic. Tanmateix, també es treballarà amb l’Escola de Lletres i el Departament de Cultura en la col·locació d’exposicions, concursos i projectes que es presentaran al llarg de l’any.

No oblidem tampoc altres serveis cabdals que podem trobar sota el paraigua de la xarxa de Centres Cívics, com són activitats de gent gran activa, OMAC, Serveis Socials.

Les inscripcions als cursos d’hivern primavera començaran el proper 18 de gener i s’allargaran fins al 02 de febrer a través de la pàgina web: http://centrescivics.tarragona.cat

Segells de reconeixement d’administració oberta