Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2018 Va de gossos, jocs d'olfacte i vincle. Com explicar contes

Va de gossos, jocs d'olfacte i vincle. Com explicar contes

Va de gossos, jocs d'olfacte i vincle. Com explicar contes

El matí de l’1 de desembre vam presenciar dos cursos diferents al Centre Cívic de Sant Salvador
04/12/2018

El taller monogràfic “Va de Gossos” consistia en fomentar el sentit de l’olfacte dels gossos a través de diversos reptes.

Una de les maneres utilitzades per a tranquil·litzar els gossos que s’utilitzen actualment són els jocs d’olfacte. Donat que a l’actualitat troben limitada aquesta pràctica, bé perquè viuen a un jardí tancat amb olors repetitives, i per tant no troben nous estímuls. Per altra banda, no deixem al gos plenament gaudir del seu sentit olfactiu si el traiem a passejar amb certa pressa.

L’activitat duta a terme per Patrícia Gonçalves, consistia en estimular aquest sentit caní, amb un grup de 9 gossos i els seus respectius amos. La pràctica a través d’aquests jocs, a més, tenia la finalitat de crear un vincle amo-gos, per a què aquest últim, accedís a buscar a través del seu sentit olfactiu menjar, joguines canines o fins i tot objectes més complicats.

Alhora, la professora va anar complicant el nivell per a que el gos trobés el seu premi, amagant-lo entre objectes, cosa que fomentava l’olfacte i també ajudava a treure les inseguretats de la mascota.

Com a última pràctica, es va voler aconseguir que el gos fos capaç de trobar al seu propi amo, amagat a una certa distancia, tot amb l’objectiu com hem comentat d’ajudar a incrementar aquest vincle amo-gos.

L’altre dels tallers que tenia lloc a la ludoteca, estava dirigit a aquells pares, monitors o cuidadors, que volen explicar als més petits els contes d’una manera  creativa. Agus Farré, l’encarregat de dirigir el taller, va començar amb un exercici d’imaginació de personatges, on cadascú, li donava a un personatge habitual en els contes, diferents atributs, aparences i rols. Un altre concepte explicat, la integració d’elements poc habituals, consisteix en convertir objectes comuns, en elements màgics durant la història. A més els participants conegueren un seguit de llibres d’històries d’intransigència, per fer prendre consciència als nens de diferents valors, com pot ser El mite de Frankenstein.

Segells de reconeixement d’administració oberta