Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2019 Contacontes amb perspectiva de gènere

Contacontes amb perspectiva de gènere

Contacontes amb perspectiva de gènere

La Xarxa de Centres Cívics acull durant aquesta primera setmana de març un cicle de contacontes pels més petits, en motiu de la Celebració del dia internacional de les dones.
Contacontes amb perspectiva de gènere L'Artur i la Clementina
07/03/2019

Amb motiu de la celebració del dia internacional de les dones que se celebra el 8 de març, el SIAD amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics  durant tota la setmana està acollint a les diferents Ludoteques un cicle de contacontes on sorgeixen diferents temes relacionats amb la perspectiva de gènere: la igualtat, l’equitat laboral ,etc, tot reivindicant el rol femení dins la societat, lluita contra els estereotips sexistes i denuncia de la discriminació.; aquests temes es presenten a la l’historia del conte en veu dels seus personatges.

El conte esdevé l’eina pedagògica perfecta, un recurs privilegiat per educar; per aconseguir una societat més igualitària, més justa, més lliure, més respectuosa, on els infants puguin ser i viure en llibertat, sense prejudicis, estereotips, abusos ni violència.

L’Artur i la Clementina és un conte escrit fa més de 40 anys, per dues feministes italianes. L’Adela Turín i la Nella Bosnia, que han reinventat els contes, canviant els indicis sexistes, comentaris i missatges masclistes que es podien trobar a diferents contes infantils.

Isabel Llavore, bibliotecària del Catllar, és la narradora dels contes (lluïa vestuari de color lila, símbol de la lluita feminista). Una vintena d’infants i les seves famílies es van aplegar a la Ludoteca del Centre Cívic de Torreforta,  el contacontes s’adreça a un públic infantil a partir de 3 anys i les seves famílies.  

L’encarregada d’explicar el conte als infants, ho va fer d’una manera molt visual. Amb l’ajut de peluixos, cartells i d’altres objectes, que anava col·locant a escena.

Les sessions de contacontes amb perspectiva de gènere, després de passar per Torreforta, segueix per la resta de Ludoteques:

El 6 de març a les 17.30 al Centre Cívic de Sant Salvador.
El 7 de març a les 17.30 al Centre Cívic de Bonavista.
El 8 de març a les 17.30 h al Centre Cívic de Part Alta

Si no podeu entre setmana, encara teniu l’oportunitat de vindre dissabte a la Ludoteca del Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau      :

 9 de març a les 12 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau

Us esperem!

Segells de reconeixement d’administració oberta