Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2019 FESTIVAL D’ANIVERSARI ESBART DANSAIRE DE TARRAGONA AL CENTRE CÍVIC.

FESTIVAL D’ANIVERSARI ESBART DANSAIRE DE TARRAGONA AL CENTRE CÍVIC.

FESTIVAL D’ANIVERSARI ESBART DANSAIRE DE TARRAGONA AL CENTRE CÍVIC.

Dissabte 30 de març de 2019 al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, s’hi va celebrar el Festival d’Aniversari de l’Esbart Dansaire de Tarragona
15/04/2019
  • Quina era la temàtica central del Festival?

És el Festival d'Aniversari que com cada any, celebrem per tal festejar i compartir amb tots els socis i sòcies de l'Esbart i el públic en general, part de tota la feina que setmana darrera setmana, anem fent en les diferents seccions de l'Esbart. Concretament aquest cap de setmana les seccions de dansa han celebrat el 37è aniversari de la seva fundació.  

  • Quines activitats i/o actes es van realitzar?

Les activitats per commemorar el 37è aniversari es varen centrar en dos actes: el primer, dissabte (30/3), evidentment ho van fer ballant danses tradicionals tots junts en un gran festival i acompanyats de molts familiars, amics i públic en general que van omplir el centre cívic de Sant Pere i Sant Pau. A la mitja part es va fer la proclamació de la Pubilla de l'Esbart de l'any 2019, i es va fer el lliurament del quadre "Ballant" a tots aquells socis que compleixen 25 anys com a tals. El segon acte que es va fer, diumenge (31/3), va ser el dinar de germanor on ens vàrem trobar molts socis i balladors. Va ser una estona emotiva on es van repassar les activitats de l'any, i també es van donar com cada any, dues distincions a persones amb una dilatada trajectòria dins de la nostra entitat.

  • Quin va ser l'acte central/ moment més esperat del festival?

A part de la il·lusió que fa a tots els pares veure els seus fills ballant, l'acte més important del festival és la proclamació de la pubilla. Enguany l'afortunada ha estat Mònica Pedescoll. Ella ens representarà durant tot un any als diferents actes i sortides que fa l'Esbart, més concretament el Cos de Dansa, que és la secció amb més representacions.

  • Quants participants van actuar?

 Entre totes les seccions varen actuar 120 dansaires.

  • Quant de temps porteu preparant el Festival?

 El festival es prepara durant tot l'any, precisament és una mostra del treball que es fa cada setmana a totes les seccions. Podríem dir que és la cirereta del pastís que anem cuinant tot l'any.

  • Quina edat tenen els participants?

Actualment, l’esbart té les seccions següents.

          -   Principiants: nens i nenes dels 5 als 8 anys

          -  Infantils: nens i nenes dels 8 als 12 anys

          -  Juvenils: joves de a partir e 12 anys i fins els 16 aproximadament

          -  Cos de Dansa: a partir dels 17 anys.

          -  Grup  de  pares, mares i veterans: tothom  que  vulgui  participar  ja amb certa edat, amb o sense experiència en el món de la dansa

A més, comptem amb 4 balls que  participen en la Festa Major: el Ball de Gitanes, Ball de Pastorets, Ball dels  7 Pecats  Capitals  i el  Ball de  Cossis. Tots ells  també tenen la versió  infantil,  que  participen el  dia  19  de  setembre a la Santa Tecla Petita.

  • Com valoreu la presència del públic al festival?

La presència sempre s'agraeix, els familiars ja comptem que vindran, però agraïm molt tot el públic que va omplir les localitats i que quasi vam penjar el cartell de complet. Agraïm molt també totes les persones del Centre Cívic, que ens van acollir molt amablement i van donar totes les facilitats per a que sortís un festival rodó.

  • Quin és el grau de satisfacció un cop realitzat el festival?

El grau de satisfacció no pot ser un altre que molt i molt positiu, tot el treball i l'esforç es veu després reflectit a l'escenari. Som una gran família amb moltes ganes de continuar creixent i en la que hi té cabuda tothom.

Durant  aquests 37  anys de  trajectòria,  els  nostres objectius  han  estat: la  divulgació  de  la cultura popular catalana a través de la dansa,  formar escola amb  els grups dels més petits, crear espectacles per a escenari que ajudin a entendre la dansa popular, i realitzar trobades amb altres grups per fer més rica aquesta difusió.

A part de les diferents actuacions a Tarragona i per les festes majors, també transmetem els nostres valors i les danses tradicions catalanes arreu de l'estat espanyol i fins hi tot per l'estranger.

Així mateix durant tot l'any oferim:

Escola de dansa (5 a 16 anys), tallers per a la mainada, concerts de música tradicional, xerrades (diversos convidats), tornejos (esports, socials, etc...), visites culturals (Catedral, Metropol, Pont del diable...).

Segells de reconeixement d’administració oberta