Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2020 Èxit de participació a la programació Viu l'estiu de la Xarxa de Centres Cívics

Èxit de participació a la programació Viu l'estiu de la Xarxa de Centres Cívics

Èxit de participació a la programació Viu l'estiu de la Xarxa de Centres Cívics

Més de 200 persones han pres part en els 14 tallers organitzats
Èxit de participació a la programació Viu l'estiu de la Xarxa de Centres Cívics Imatge de l'activitat de ioga desenvolupada aquests dies al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Foto: cedida.
15/09/2020

La Xarxa de Centres Cívics tanca la programació d’activitats estiuenca amb un balanç molt positiu. Aquest era el primer cop que els Centres Cívics oferien tallers en aquest període de l’any i, segons ha explicat la consellera de Ciutadania de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, “la programació d’aquest estiu 2020 era un repte per la Xarxa de Centres Cívics, calia obrir i tornar a donar cobertura als diferents serveis que s’ubiquen als equipaments i alhora començar amb la reprogramació de les activitats aturades per la pandèmia”. Aguilar-Cunill ha remarcat que “gràcies a la programació, hem pogut reobrir els equipaments i recuperar els patis d’aquests com a espais segurs per activitats i cursos”.  

En total, s’han realitzat 14 tallers i han participat 233 persones. El 95% de les activitats s’han fet en exterior. Les activitats presencials han reduït la seva capacitat pel que fa a places i a aforament. "Creiem que la ciutadania necessita una oferta lúdica i cultural segura que permeti recuperar la il•lusió i pujar l'autoestima com a ciutat i amb aquests aforaments ho hem pogut fer" ha expressat la consellera de Ciutadania. 

La primera acció va ser pintar els diferents patis dels centres cívics per preservar les distàncies d’una forma visual alhora que es va establir un protocol seguint les directrius marcades pel Departament de Salut, consistent en la presa de temperatura, breu checklist de preguntes sobre símptomes i la signatura d’una declaració responsable tant pels talleristes com per les persones usuàries. Amb l’aplicació d’aquestes mesures, les activitats s’han realitzat sense incidències.  

Els tallers realitzats han estat molt diversos, alguns dels més exitosos han estat el ioga, la meditació activa, els jocs d’estimulació mental per a gossos, el gòspel, la restauració de mobles i el taller de ceràmica.  El perfil d’usuari ha estat un 60% dones i un 40% homes i l’edat mitjana ha estat d’entre 30 i 60 anys.  

Després de l’èxit assolit, des de la Xarxa de Centres Cívics ja es contempla tornar a dur a terme la proposta en properes edicions.  

Segells de reconeixement d'administració oberta