Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2021 La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta un cicle de recursos per a entitats i associacions de la ciutat

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta un cicle de recursos per a entitats i associacions de la ciutat

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta un cicle de recursos per a entitats i associacions de la ciutat

Totes les activitats són gratuïtes i les inscripcions es realitzaran per web del 6 al 22 de setembre
 La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta un cicle de recursos per a entitats i associacions de la ciutat Foto: Manel R. Granell.
02/09/2021

Amb el nom “Re-cursos x Entitats” l’Ajuntament de Tarragona, a través de la Xarxa Municipal de Centres Cívics, programa un cicle d’activitats i un servei amb cita prèvia per donar suport a entitats i associacions de la ciutat. Des de la creació d’un projecte fins a la millora de la participació interna de les entitats, passant per un curs de prevenció de la COVID-19, conèixer i gestionar xarxes socials, una introducció a l’economia social i solidària, la presentació i tramitació en línia amb l’ajuntament i un servei de suport presencial a través de les aules d’informàtica. Tot plegat conforma un total de quatre activitats presencials, dues activitats virtuals i un servei estable d’octubre a desembre.  

Segons ha explicat aquest dijous en roda de premsa la consellera de Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, "és necessari que la comunitat s'informi, s'organitzi per després empoderar-se i poder exercir des del coneixement les activitats que organitza". Varas ha remarcat que “volem generar recursos gratuïts i amb vocació de servei per a les entitats del territori i aquesta serà una de les noves línies de treball que engeguem des de la Xarxa de Centres Cívics". I ha conclòs: "La intenció és consolidar l'oferta i ampliar-la en properes edicions amb les aportacions de les associacions i col·lectius de la ciutat”. 

Per al cicle Re-cursos x Entitats, s’han escollit entitats formadores amb experiència contrastada en la formació d’entitats i associacions com Coopcamp i la Fundació Pere Tarrès, mentre que la formació en matèria de salut serà coordinada amb el Servei de Salut Pública al Camp de Tarragona de la Generalitat de Catalunya, que durà a terme el curs Prevenció COVID, pensat per a totes aquelles entitats que fa més de quinze mesos que no duen a terme cap activitat presencial. La tècnica del Servei de Salut Pública, Mònica Serrano, ha explicat durant la presentació que "l'objectiu del taller és ajudar totes les entitats en l'execució de les seves activitats donant compliment a les mesures covid establertes". En aquesta xerrada s'abordaran els consells bàsics de prevenció COVID, com actuar davant d’un cas positiu i com fer les comunicacions corresponents. 

Les inscripcions començaran el proper dilluns 6 i s’allargaran fins al 22 de setembre a través del web http://centrescivics.tarragona.cat.  El cicle d’activitats, que s’iniciarà el proper 27 de setembre, està dirigit a membres de les entitats i associacions inscrites en el registre municipal d’entitats de la ciutat de Tarragona. Seran totes de caràcter gratuït.  Tanmateix, s’ofereix el correu centrescivics@tarragona.cat per a aquelles entitats que vulguin fer consultes relatives a la programació actual i alhora fer propostes de nous cursos o serveis per a properes edicions.  

Per a més informació, consulteu l'espai Re-cursos x Entitats al web de Centres Cívics.

Segells de reconeixement d’administració oberta