Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2021 L'Ajuntament de Tarragona organitza tallers als centres cívics per prevenir els residus

L'Ajuntament de Tarragona organitza tallers als centres cívics per prevenir els residus

L'Ajuntament de Tarragona organitza tallers als centres cívics per prevenir els residus

Les activitats estan organitzades conjuntament amb l’Oficina Europe Direct Tarragona i s’emmarquen en la Setmana Europea de la prevenció de residus
03/11/2021

Del 20 de novembre al 9 de desembre, l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat diferents tallers gratuïts als Centres Cívics amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Aquesta programació forma part de les activitats conjuntes que organitzen la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona i Europe Direct Tarragona i que en aquesta ocasió compta també amb la col·laboració d’Ematsa i la URV. El conseller d’Europe Direct, Manel Castaño, ha destacat que “Tarragona se suma als actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus amb tallers pràctics per tal de reduir, reutilitzar i reciclar materials”. 

Programació:

  • Reparacions a la llar. 22 de novembre, de 17.30 a 20.30 h al Centre Cívic de Bonavista
  • Cuina de reaprofitament. . 23 de novembre, de 10.30 a 12.30 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau
  • Estalvi energètic. 25 de novembre a les 17.30 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau
  • Taller de reparació de bicicletes. 26 de novembre, de 17.30 a 20.30 h.
  • Costura creativa. 9 de desembre, de 9.30 h a 12.30 h al Centre Cívic de Sant Salvador.
  • EMATSA als centres cívics. El teu servei d'aigua, encara més a prop. El 15 de novembre (18 h) al Centre Cívic de Llevant i el 13 de desembre (18 h) al Centre Cívic de Bonavista.

Finalment, també s’han organitzat activitats infantils per reflexionar sobre els residus que s’aboquen a la natura i les conseqüències que ten per al medi ambient i la salut. L’horari dels tallers, adreçats a infants a partir de sis anys, és de 17.30 a 19.30 h i tindran lloc el dimecres 24 de novembre a Centre Cívic de Sant Salvador, el dijous 25 de novembre el Centre Cívic de Bonavista i el divendres 26 de novembre, al Centre Cívic de Torreforta.  

Setmana Europea per a la prevenció de Residus  

La Setmana Europea per a la Prevenció de Residus (EWWR) és la campanya més gran per conscienciar sobre la prevenció de residus a Europa. Té com a objectiu animar tots els europeus a dur a terme accions de conscienciació sobre la gestió sostenible dels recursos i els residus. 

Les accions realitzades en el marc de l'EWWR aborden les 3R: reducció de residus, reutilització de productes i reciclatge de materials, per aquest ordre. Aquestes són les principals R (encara que n'hi ha moltes altres) a tenir en compte a l'hora de revalorar els hàbits de consum. 

Malauradament, les escombraries segueixen afectant les nostres ciutats i la natura. Per contrarestar els seus efectes adversos, la Setmana Europea de Reducció de Residus (EWWR) anima els participants a educar sobre la prevenció de residus; i netejar aquelles zones on la deixalleria està impedint el bon funcionament dels hàbitats naturals i humans. En aquest sentit, recordem que Tarragona ja fa anys que col·labora en la campanya europea Let’s Clean Up Europe

Consulteu el detall de les activitats als centres cívics de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus al web de la Xarxa de Centres Cívics o en PDF.

Inscripcions gratuïtes a partir del 10 de novembre, a les 9 h, al web centrescivics.tarragona.cat.

Segells de reconeixement d'administració oberta