Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2021 Reobren les ludoteques dels Centres Cívics de Tarragona

Reobren les ludoteques dels Centres Cívics de Tarragona

Reobren les ludoteques dels Centres Cívics de Tarragona

Les inscripcions es poden fer a cada equipament de referència
Reobren les ludoteques dels Centres Cívics de Tarragona Foto: Cristina Serrano.
06/10/2021
Les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona tornen a obrir les portes per acollir a tots els infants de la ciutat que vulguin compartir un espai d'oci amb amics, familiars i el personal especialitzat. Coincidint amb la tornada del curs escolar, es reactiva aquest servei amb la intenció d'oferir un lloc de trobada i diversió pels més petits de la casa.
 
Arran de les mesures preses contra la COVID-19, totes les ludoteques, que compten amb diversos canals de ventilació, tenen un aforament màxim del 70%. D'aquesta manera, cada centre ha establert unes ràtios de grups segons la capacitat de la sala. D'altra banda, les instal·lacions dels Centres Cívics també permeten fer activitats de lleure als patis exteriors, com és el cas del centre ubicat a la Part Alta, que organitza directament la ludoteca a l'aire lliure, a la plaça de l'Antic Escorxador.
 
Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer presencialment al Centre Cívic de referència. A hores d'ara, estan  tenint molt d'èxit, arribant fins i tot a completar l'aforament màxim les primeres tardes d'obertura. En aquest cas, s'organitzen torns per tal de garantir el servei a totes les famílies. El servei s'ofereix als nens i nenes d'entre 0 i 12 anys, de dilluns a divendres, de 16.30 a 19.30 h. Els més menuts han d'anar acompanyats del pare/mare o tutor, o d'una persona responsable de més de 18 anys.
 

El servei de ludopréstec, també en marxa

 
Les ludoteques de la Xarxa de Centres Cívics de Tarragona segueixen oferint també el ludopréstec, un servei que es va posar en marxa el novembre passat, coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants i  com a alternativa a les restriccions de la COVID-19, i que permet que tots els nens i nenes puguin emportar-se a casa jocs, joguines i contes de la ludoteca durant una setmana. La reserva es pot fer a través del catàleg de referència de cada ludoteca, per telèfon al centre cívic de dilluns a divendres de 17 a 19 o per Internet.
 

Sala d'Estudi

 
El Centre Cívic de Bonavista ofereix, per altra banda, el servei de sala d'estudi. És un espai on nens i nenes d'entre 8 i 16 anys poden anar a fer els deures de l'escola i l'institut. Una professional especialitzada ajuda els infants amb aquelles tasques encomanades i resol els dubtes que els hi puguin sorgir. Tot plegat, l'objectiu principal és donar  suport escolar. A més, tenen a la seva disposició diverses eines: ordinadors, impressora, llibres de lectura, diccionaris i enciclopèdies. L'horari  de la sala d'estudi és de dilluns a divendres de 17 a 18 h pels alumnes de primària i de 18 a  19 h pels d'ESO.
Segells de reconeixement d’administració oberta