Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2022 La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta el cicle de cinema popular Crispetes

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta el cicle de cinema popular Crispetes

La Xarxa de Centres Cívics de Tarragona presenta el cicle de cinema popular Crispetes

Es projectaran pel·lícules gratuïtes al teatre del Centre Cívic Bonavista
26/10/2022

El proper dissabte 5 de novembre comença el cicle de cinema popular Crispetes de la Xarxa de Centres Cívics. La ubicació d’aquesta primera edició es realitzarà al teatre del Centre Cívic de Bonavista, que inicialment va esdevenir l’antic cinema Miralbó i just ara fa un any va reobrir les seves portes, després de romandre tancat des del 2019, tot millorant els seus espais i prioritzant l’accessibilitat d’aquest, construint un nou lavabo accessible així com una rampa d’accés a l’equipament. 

Tal com ha assenyalat la consellera de Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, “amb aquesta programació recuperem aquest espai històric d’oci confortable dedicat especialment a les famílies de la ciutat tot desenvolupant una activitat que fins l’any 1983 es va dur a terme a la mateixa sala, on la gent va créixer veient els seus actors i actrius favorits i per tant amb un fort sentit de pertinença”. Varas ha conclòs dient: “continuem així la línia estratègica del govern de Tarragona de dotar d'eficients infraestructures culturals que promoguin la participació ciutadana en els diferents barris de la Ciutat”. 

Cultura de proximitat 

Dins dels eixos de treball de la Xarxa de Centres Cívics es troba el programa d’animació sociocultural i el projecte Cultura d’aprop, que té per objectiu el foment de la cultura de proximitat. En aquesta línia, durant el 2022, al Centre Cívic de Bonavista s'han dut a terme  diferents accions culturals comunitàries com ara la creació de la Biblioteca Popular, un espai on els usuaris poden deixar llibres o agafar-ne’n, i ara el cicle de cinema popular gratuït on es fomentarà el cinema familiar i d’altres temàtiques.  

Tal com ha expressat la consellera Paula Varas, "es tracta d'iniciatives que democratitzen l'oferta cultural al barri, recuperant i dinamitzant a més la pràctica de projectar cinema en aquesta sala".    

La programació consta de 4 pel·lícules, dues de temàtica social i dues de temàtica familiar. Les propostes ofereixen un 50 % de cinema en català i un 50 % en castellà, tot i que la intenció és fomentar el cinema en VO. Totes les projeccions seran de caràcter gratuït.  

La proposta de pel·lícules que s’ha realitzat aquesta primera edició és la següent:   

  • 5 de novembre a les 11 h, Lightyear (projecció en català).   
  • 25 de novembre a les 19.30 h, Mediterráneo.   
  • 16 de desembre a les 19.30 h, Especials (projecció en català).   
  • 23 de desembre a les 11 h, A todo tren: Destino Asturias.  

L’entrada serà limitada a l’aforament de la sala tot i que es poden reservar les entrades al web dels centres Civics.   

Segells de reconeixement d'administració oberta