Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2022 La Xarxa de Centres Cívics ofereix més de 100 propostes en la programació de primavera

La Xarxa de Centres Cívics ofereix més de 100 propostes en la programació de primavera

La Xarxa de Centres Cívics ofereix més de 100 propostes en la programació de primavera

El proper dilluns comencen les inscripcions de totes les activitats, que seran gratuïtes i presencials
La Xarxa de Centres Cívics ofereix més de 100 propostes en la programació de primavera Foto: Cristina Serrano.
10/03/2022

Els Centres Cívics engeguen el seu cicle d’activitats per aquesta primavera tornant a la presencialitat al 100% i oferint fins a 103 activitats, 1.162 places entre totes, totes elles gratuïtes.  

Durant la presentació de la programació, que s’ha fet aquest dijous al Centre Cívic de Torreforta, la consellera de Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, ha destacat la importància d’aquest retorn a la presencialitat de les activitats:“Cal que la gent torni als Centres Cívics, que els veïns i les veïnes tornin a sentir-se’ls seus i se’ls facin propis”. Varas ha explicat que “la nova programació és fruit de la coordinació entre departaments, organismes i entitats ciutadanes. Es tracta d’un cicle fet per la ciutadania per a la ciutadania”. 

57 de les 103 propostes són novetats. Les apostes més destacades d’aquest cicle de primavera giren al voltant de la salut i benestar i ecologia i sostenibilitat, amb 11 i 8 activitats respectivament. Destaquen les iniciatives organitzades per la cooperativa l’Escamoot, totes al voltant de la mobilitat sostenible, com ara tallers sobre el bon ús dels patinets en les vies urbanes i tallers de reparació d’aquests i de bicicletes.  

Cal ressaltar també les noves activitats coprogramades amb els CAPs dels barris de Tarragona sobre la salut emocional i mental. A més, i per segon any consecutiu, la Xarxa de Centres Cívics continua col·laborant amb el Col·legi Professional de Psicologia de Catalunya amb diverses xerrades orientades a millorar el benestar de les persones, entre elles, ‘Criança en positiu’ en col·laboració amb el CAP de Bonavista. A més, es vol trencar amb les barreres de la diversitat a través de la integració i la socialització. És per això que s’inclouen activitats, com classes de ioga adaptades a totes les necessitats.  

Com és habitual, la Xarxa de Centres Cívics manté l’oferta d’activitats infantils i familiars amb un total d’11 propostes, 10 de les quals són novetat, com el taller de festes d’aniversari saludables o la pedalada lúdica. A més, se’n destaca l’espai familiar ‘Menuts’ per a canalla de fins a 3 anys, on s’ofereix l’oportunitat de gaudir d’un espai familiar on els nadons poden divertir-se a través del joc.  

Respecte a les activitats presentades, també s’inclouen 13 tallers de ‘Fes-t’ho tu mateix’, 8 dels quals són novetat, com l’activitat d’aplicacions mòbils per dissenyar rutes. Dins l’oferta compresa dins del segment d’Expressió artística s’ofereixen 9 activitats, 3 de les quals són noves.  

Finalment, un dels grans reptes d’aquesta programació són els tallers de cuina i gastronomia, amb una vintena de tallers a la cuina al Centre Cívic Sant Pere i Sant Pau on els usuaris podran descobrir sabors àrabs, tècniques de sushi o cuina ovolactovegetariana, entre altres. Per tal de democratitzar al màxim l’oferta d’aquests tallers, cada persona només podrà inscriure’s a tres activitats.  

D’altra banda, durant els mesos de programació, set exposicions itinerants dotaran de contingut els equipaments cívics. En l’àmbit comunitari ressalten les exposicions dels Amics de la Pintura de Sant Salvador, "Pintura de Paisatges" de Lhoussain Ounasser i EXPOSIS: activitats d’intervenció socioeducativa de l’IMSST amb infants, adolescents i famílies.  

Les inscripcions a totes les activitats es podran fer a partir del dilluns 14 de març a les 9 del matí a través del web centrescivics.tarragona.cat. Els cursos s’iniciaran el dia 21 de març i s’allargaran fins al 22 de juny.  

Consulteu el detall de les activitats al web de Centres Cívics (PDF).

 

Segells de reconeixement d'administració oberta