Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2022 La Xarxa de Centres Cívics proposa més d'un centenar d'activitats per a aquesta tardor

La Xarxa de Centres Cívics proposa més d'un centenar d'activitats per a aquesta tardor

La Xarxa de Centres Cívics proposa més d'un centenar d'activitats per a aquesta tardor

A més de les propostes d’oci i lleure de la programació, els equipaments continuaran oferint el servei de ludoteques i jugoteques municipals, d’atenció a la ciutadania i de reforç i suport educatiu
La Xarxa de Centres Cívics proposa més d'un centenar d'activitats per a aquesta tardor Foto: Tjerk van der Meulen.
06/09/2022

El pròxim 1 d’octubre, la Xarxa Municipal de Centres Cívics de Tarragona estrena la programació d’activitats per aquesta tardor, un programa amb 130 activitats que suposen una oferta d’aproximadament 2.000 places. Aquest dimarts l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat de la consellera de Centres Cívics, Paula Varas, talleristes i usuaris, han presentat el detall de la programació.  

L’alcalde ha destacat un cop més “la rellevància dels Centres Cívics com a porta d'entrada a l'Ajuntament que són i la importància d’aquests equipaments com espais propers a la ciutadania”. Per la seva banda, la consellera Paula Varas ha explicat els pilars principals de la nova programació. Una programació que, tal com ha dit, “vol ser motor d’acció cultural i social per millorar l’entorn i generar sentiments positius de pertinença a la ciutat. Amb aquesta programació  s’ofereix un programa d’activitats i serveis socioculturals adaptats a les necessitats de la ciutadania fomentant espais de relació i cohesió social”.  

D’entre les 56 novetats d’aquesta tardor, en la línia d’una ciutat més sostenible, destaquen els cursos d’anar amb bicicleta i la sortida a Sant Simplici on es complementarà el repte d’Anna Saballs (100xSantSimplici) amb la neteja de l’entorn a càrrec de l’Associació Aurora. Per representar el valor d’una ciutat més cuidadora, s’ha treballat amb les diferents àrees bàsiques de salut i el col·legi de psicòlegs un segment de xerrades sobre autoestima, envelliment saludable i intel·ligència emocional, entre d’altres, a més de cursos sobre el benestar i educació de les mascotes. Pel que fa a donar a conèixer la ciutat, per fer-la més cohesionada, es presenten un seguit de sortides per descobrir l’Anella Verda, les coves del Llorito i el call jueu, entre altres. I també dues exposicions itinerants entre els diferents centres cívics, "Artistes confinats" i "La pedra seca a Catalunya". Cal destacar també els diferents cursos de cuina que tornen a la presencialitat.  

En la presentació, on formadors, personal i alumnes han explicat la seva experiència, s’han pogut degustar les croquetes de temporada que es prepararan al taller de cuina que Santi Fortuny Pàmies oferirà al centre de Sant Pere i Sant Pau, una de les noves formacions d’aquesta programació de tardor. 

Les inscripcions a les diferents activitats i tallers es podran fer al web a partir del 14 de setembre.  

Segells de reconeixement d'administració oberta