Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Notícies 2023 La Xarxa de Centres Cívics ofereix 113 activitats per aquesta Primavera

La Xarxa de Centres Cívics ofereix 113 activitats per aquesta Primavera

La Xarxa de Centres Cívics ofereix 113 activitats per aquesta Primavera

La meitat de les activitats són gratuïtes i les inscripcions es podran fer a partir del 6 de març
01/03/2023

La Xarxa de Centres Cívics presenta la nova programació per aquesta primavera, que s’allargarà del 9 de març al 14 de juny. Una programació que compta amb un total de 113 activitats, de les quals en destaquen 56 novetats i suposen una oferta total de 1.300 places repartides pels diferents Centres Cívics de la ciutat. En global, una programació coral que recupera les sensacions prèvies a la pandèmia, totalment presencial i on s’incorpora de nou el pagament en aproximadament la meitat de les activitats.  

Tal com ha explicat la consellera de Centres Cívics de l’Ajuntament de Tarragona, Paula Varas, “la nova programació abasta àmpliament els programes d’animació sociocultural i el d’oci i lleure educatiu, per tal de, per una banda, oferir un ventall d’activitats i serveis socioculturals adaptats a les necessitats de la ciutadania fomentant espais de relació i cohesió social, i per altra banda, impulsar la Xarxa de Centres Cívics com a motors de l’acció cultural i social amb la intenció de millorar el nostre entorn i generar sentiments positius de pertinença a la ciutat”.   

D’entre l’oferta per aquesta primavera, destaca l’aposta iniciada la tardor de 2022 al voltant d’una ciutat més cuidadora, on s’amplien les xerrades amb la col·laboració de les diferents àrees de salut i s’incorporen dos cicles, “l’Espai Famílies”, amb recursos per la criança dels infants i adolescents i el “cicle d’autocura”, per millorar tant l’estat d’ànim com el físic.  

Amb la voluntat de tenir una ciutat més cohesionada que permeti reconèixer el seu valor històric, natural, artístic i cultural s’han programat un total d’11 sortides, entre les quals destaquen la “Ruta comentada amb bicicleta del Francolí a l’Esperança” i la “Sortida florística pels morrots de la Savinosa” per conèixer les espècies de flora més rellevants de la costa tarragonina.  

Així mateix, la programació de tallers i cursos monogràfics fa una nova aposta per oferir un ventall d’activitats de qualitat per cobrir el temps de lleure de la ciutadania. Dins d’aquest segment, per primer cop després de la pandèmia, algunes d’elles tornaran a ser de pagament, tenint en compte els preus públics que s’emmarquen en la programació.  

La salut i el benestar continuen sent un pilar fonamental en la programació de Centres Cívics i són les activitats més demanades per la ciutadania a través dels formularis de satisfacció dels anys anteriors, Dins d’aquest apartat destaquen com a novetats un “curs sobre suport vital bàsic”, a càrrec del departament de salut comunitària de l’Ajuntament de Tarragona i un “taller de sòl pelvià”. 

Des de la Xarxa de Centres Cívics es segueix treballant per esdevenir una ciutat més ecològica i sostenible a través de la programació incorporant un total de 13 activitats d’entre les quals destaquen formacions sobre “animals de companyia”, principalment gossos, “aprendre a anar amb bicicleta” i “iniciació al patinatge” així com un “taller d’interpretació dels conceptes de la factura de la llum i mesures d’estalvi energètic” a càrrec del Punt d’Assessorament Energètic de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. 

La programació de Primavera també ofereix tallers per millorar l’ocupació del temps lliure de la ciutadania a través de “l’expressió artística” o tallers d’autoaprenentatge de diferents tècniques, anomenat a la programació “Fes-t’ho tu mateix”. En destaquen un taller de “Pop-up”,  “sketching per la costa tarragonina” i un de creació “fes el teu propi desodorant”.  

Per últim, destaquen l’oferta de cursos de cuina amb un “taller de truites” i un altre de “coques dolces tradicionals” com a novetats. 

Com a primera porta d’entrada a l’Ajuntament, a més de les propostes d’oci i lleure de la programació, els equipaments continuaran oferint el servei de ludoteques i jugoteques municipals, d’atenció a la ciutadania i de reforç i suport educatiu.

Les exposicions de Primavera 

Es recuperen també els espais expositius ubicats a la Xarxa Centres Cívics oferint un total de sis exposicions, entre les quals destaca la de “Treball i lleure a Tarragona ara fa cent anys”, on a través de diferents imatges es comprovaran els canvis experimentats en les primeres dècades del segle XX. 

Aquesta primavera, el paper de la URV seguirà molt present a la programació de Centres Cívics gràcies al conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona segons el qual, la Xarxa de Centres Cívics forma part del Campus Extens de la URV oferint activitats gratuïtes de caire cultural, històric i social. L’objectiu d’aquest conveni és la presència de la universitat a tota la ciutat, i establir els Centres Cívics com a Antenes del Coneixement del campus extens de la URV.  Les activitats en conveni amb la URV per aquesta programació són “la coral de la gent gran” de Sant Pere i Sant Pau, la xerrada “Per un estil de vida saludable”, les visites guiades al Jaciment de la sella de Salou i del Modernisme a Tarragona en anglès i finalment el taller “Balcons verds, La biodiversitat a casa teva”. A banda de la URV, altres entitats i organitzacions se sumen a l'activitat aquesta primavera com són el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, CatSalut, el Consorci per a la Normalització Lingüística, l'Escola Municipal de Música o l'associació ASPERCAMP. 

Consulteu totes les activitats previstes i els detalls del procés d'inscripció. Les inscripcions es podran fer a partir del dilluns 6 de març a les 10 h.

Segells de reconeixement d'administració oberta