Esteu aquí: Inici Centres Cívics Notícies Va de gossos, jocs d'olfacte i vincle. Com explicar contes

Va de gossos, jocs d'olfacte i vincle. Com explicar contes

Va de gossos, jocs d'olfacte i vincle. Com explicar contes

El matí de l’1 de desembre vam presenciar dos cursos diferents al Centre Cívic de Sant Salvador
04/12/2018

El taller monogràfic “Va de Gossos” consistia en fomentar el sentit de l’olfacte dels gossos a través de diversos reptes.

Una de les maneres utilitzades per a tranquil·litzar els gossos que s’utilitzen actualment són els jocs d’olfacte. Donat que a l’actualitat troben limitada aquesta pràctica, bé perquè viuen a un jardí tancat amb olors repetitives, i per tant no troben nous estímuls. Per altra banda, no deixem al gos plenament gaudir del seu sentit olfactiu si el traiem a passejar amb certa pressa.

L’activitat duta a terme per Patrícia Gonçalves, consistia en estimular aquest sentit caní, amb un grup de 9 gossos i els seus respectius amos. La pràctica a través d’aquests jocs, a més, tenia la finalitat de crear un vincle amo-gos, per a què aquest últim, accedís a buscar a través del seu sentit olfactiu menjar, joguines canines o fins i tot objectes més complicats.

Alhora, la professora va anar complicant el nivell per a que el gos trobés el seu premi, amagant-lo entre objectes, cosa que fomentava l’olfacte i també ajudava a treure les inseguretats de la mascota.

Com a última pràctica, es va voler aconseguir que el gos fos capaç de trobar al seu propi amo, amagat a una certa distancia, tot amb l’objectiu com hem comentat d’ajudar a incrementar aquest vincle amo-gos.

L’altre dels tallers que tenia lloc a la ludoteca, estava dirigit a aquells pares, monitors o cuidadors, que volen explicar als més petits els contes d’una manera  creativa. Agus Farré, l’encarregat de dirigir el taller, va començar amb un exercici d’imaginació de personatges, on cadascú, li donava a un personatge habitual en els contes, diferents atributs, aparences i rols. Un altre concepte explicat, la integració d’elements poc habituals, consisteix en convertir objectes comuns, en elements màgics durant la història. A més els participants conegueren un seguit de llibres d’històries d’intransigència, per fer prendre consciència als nens de diferents valors, com pot ser El mite de Frankenstein.

Comparteix

Fan per tu
© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat