Esteu aquí: Inici Notícies La veu em frisa, Tarragona. Sant Jordi 2018

La veu em frisa, Tarragona. Sant Jordi 2018

La veu em frisa, Tarragona. Sant Jordi 2018

Us animeu a ser lectors voluntaris? Es tracta de llegir una selecció de textos i apropar la festa a persones que no poden celebrar-la al carrer
08/03/2018

 

Des dels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat a Tarragona es fa una crida als lectors i lectores que estiguin interessats a participar en les lectures que s’organitzen cada any per Sant Jordi en el marc de l’activitat “La veu em frisa”. L’objectiu: acostar aquesta festa a les persones que es troben en situacions que no els permeten celebrar-la al carrer, perquè són en hospitals, residències de gent gran, etc.
 
Es tracta de llegir una selecció de textos elaborada per la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i Òmnium Cultural, que es facilitarà amb antelació als lectors. Són textos breus, com ara faules, algun poema, etc. A l’inici de l’acte es fa una presentació i després es van introduint les diferents lectures.
 
Enguany les lectures es reparteixen entre els dies 19 i 24 d’abril, sempre entre setmana, i en horari de matí i tarda; d’aquesta manera és més fàcil que qui vulgui participar trobi el moment més adequat a les seves possibilitats. Com és natural, l’objectiu és fer lectures a tots els centres i, alhora, que els lectors s’hagin de desplaçar al mínim. Per això prevaldran les necessitats d’organització a l’hora d’assignar els centres i pel mateix motiu és important que, si algú no té disponibilitat per desplaçar-se o es troba en qualsevol situació que pugui limitar la seva col·laboració, ho faci saber en el moment de comunicar la seva participació i es tindrà en compte.
 
Les persones voluntàries poden expressar també les seves preferències i es mirarà d’encaixar al màxim l’oferta i la demanda, amb el criteri bàsic de la proximitat geogràfica. Però no es pot garantir, d’entrada, que els lectors puguin triar el centre on els agradaria més anar a llegir.
 
Per formar part de la llista de lectors, cal adreçar-se al Departament de Cultura (977 251 483) i demanar per Assumpta Tomàs, o enviar un missatge de correu electrònic a l’adreça atomasc@gencat.cat abans del dia 20 de març.

Durant la primera setmana d’abril, les persones que s’hagin ofert per llegir rebran la confirmació del lloc i l’horari que els ha correspost, a més del dossier amb els textos.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat