Esteu aquí: Inici Eleccions Notícies 2023 Diumenge s'estrena una nova aplicació al web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals

Diumenge s'estrena una nova aplicació al web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals

Diumenge s'estrena una nova aplicació al web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals

Permetrà veure tant les dades de participació, com l’escrutini, distribuïdes per barris, així com altra informació pràctica sobre els comicis
26/05/2023

Els serveis TIC de l’Ajuntament han estat treballant els darrers mesos en una nova plataforma de gestió de les eleccions a la web municipal que permetrà fer a la ciutadania un seguiment de les eleccions municipals de diumenge, 28 de maig, i consultar-ne els resultats amb estadístiques visuals i detallades per barris.

A la web tarragona.cat/eleccions de l’Ajuntament de Tarragona, els usuaris i usuàries podran consultar el llistat de candidats i candidates de cada candidatura, tots els col·legis electorals ubicats en un mapa i fer-ne cerques, saber on els toca votar, conèixer les dades de participació i els resultats de les eleccions actuals i històriques, així com altres informacions rellevants al voltant dels comicis, amb estadístiques visuals i detallades per zones.

Consulta on has de votar

Un dels serveis més consultats d’aquest web, que ja s’oferia en anteriors comicis, és el cercador de col·legis electorals. Les persones que vulguin saber on els toca votar, només cal que hi introdueixin el seu número de DNI/NIF o passaport per obtenir la informació del col·legi i la mesa on els correspon votar.

Dades històriques

Una de les opcions més interessants de l’aplicació és la possibilitat de poder consultar també els resultats d’eleccions municipals per barris de comicis municipals des del 1983 fins a l’actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

Dades obertes

Tota aquesta informació també serà accessible a la ciutadania a través del portal de dades obertes, que contindrà les dades històriques dels resultats d’eleccions municipals per zones, des del 1983 fins a l’actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

Geoportal

El nou servei es completarà amb la publicació d’un mapa al geoportal, amb el detall dels resultats electorals per zones, la qual cosa permetrà analitzar la distribució del vot a la ciutat.

Trasllat de la seu electoral de la Vall de l’Arrabassada

Per altra banda, recordem que amb motiu de les eleccions municipals del proper 28 de maig i per tal de millorar les condicions dels votants i els treballadors; s'ha traslladat la seu electoral de l'Associació de Veïns Tgna-Arrabassada-Llevant, que consta de 5 meses electorals (7-20-A, 7-20-B, 7-20-C i 7-23-A, 7-23-B), a l'edifici de la nova escola de l'Arrabassada.

Per tant, es canvia:

  • L'Associació de Veïns Tgna-Arrabassada-Llevant (c/ Internet, 4)
  • Per l'escola de l'Arrabassada (c/Mercè Rodoreda, 13)
Segells de reconeixement d'administració oberta