Esteu aquí: Inici Eleccions Notícies 2023 Nova plataforma a la web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals

Nova plataforma a la web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals

Nova plataforma a la web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals

Permetrà veure tant les dades de participació, com l’escrutini, distribuïdes per zones, així com altra informació pràctica sobre els comicis
Nova plataforma a la web de l'Ajuntament de Tarragona per seguir les eleccions municipals Foto: Tjerk van der Meulen.
03/04/2023

Els serveis TIC de l’Ajuntament han estat treballant els darrers mesos en una nova plataforma de gestió de les eleccions a la web municipal que permetrà fer a la ciutadania un seguiment de les eleccions municipals del 28 de maig i consultar-ne els resultats amb estadístiques visuals i detallades per zones. 

Al web tarragona.cat/eleccions, els usuaris i usuàries podran consultar el llistat de candidats i candidates de cada candidatura, tots els col·legis electorals ubicats en un mapa i fer-ne cerques, saber on els toca votar, conèixer les dades de participació i els resultats de les eleccions actuals i històriques, així com altres informacions rellevants al voltant dels comicis, amb estadístiques visuals i detallades per zones.

El conseller responsable de TIC, Jordi Fortuny, ha remarcat que “és una eina innovadora, perquè contindrà informació en temps real, la qual cosa converteix aquesta eina en un servei molt útil tant per a la ciutadania com per als mitjans de comunicació”.  

Consulta on has de votar 

Un dels serveis més consultats d’aquest web, que ja s’oferia en anteriors comicis, és el cercador de col·legis electorals. Les persones que vulguin saber on els toca votar, només cal que hi introdueixin el seu número de document d’identitat o passaport per obtenir la informació del col·legi i la mesa on els correspon votar. Aquesta eina s’activarà a la web quan hi hagi el cens electoral actualitzat.   

Dades històriques 

Una de les opcions més interessants de l’aplicació és la possibilitat de poder consultar també els resultats d’eleccions municipals per zones dels comicis municipals —des del 1983 fins a l’actualitat—, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.   

Per als periodistes – aplicació en directe 

Els periodistes i professionals que ho sol·licitin podran tenir accés a una versió avançada de l’aplicació en directe, on podran seguir en temps real les dades de participació i l’escrutini també per zones, candidatures, etc. Aquesta versió per a professionals, que conté més volum de dades i gràfiques comparatives amb les eleccions de 2019, els permetrà exportar les dades a excel per explotar-les i treballar-les i elaborar així la informació periodística.   

Dades obertes 

Tota aquesta informació també serà accessible a la ciutadania a través del portal de dades obertes, que contindrà les dades històriques dels resultats d’eleccions municipals per zones, des del 1983 fins a l’actualitat, tant de la participació com dels vots i els escons assolits per les diferents candidatures.

Segells de reconeixement d'administració oberta