Esteu aquí: Inici Notícies Ricomà: "Ho tenim tot a punt per garantir el dret a vot de tothom"

Ricomà: "Ho tenim tot a punt per garantir el dret a vot de tothom"

Ricomà: "Ho tenim tot a punt per garantir el dret a vot de tothom"

L’alcalde de Tarragona presenta les actuacions que ha dut a terme l’Ajuntament per a les properes eleccions del 14 de febrer
26/01/2021

L’Ajuntament de Tarragona ha estat  treballant en les darreres setmanes per a tenir apunt la ciutat per a la correcta celebració de les eleccions del Parlament del proper 14 de febrer, complint la normativa que estipula el Procicat amb motiu de la pandèmia de la COVID-19 i de la situació actual. Com a principals actuacions s’ha dut a terme la reestructuració dels col·legis electorals i, d’altra banda, l’EMT ha habilitat un servei especial d’autobusos llançadora per a tota la jornada electoral.  

Segons l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presentat les mesures en roda de premsa i ha volgut agrair la feina duta a terme pels tècnics dels diferents departaments de l’Ajuntament “aquests esforços i reestructuració dels espais, garanteixen que els col·legis electorals siguin llocs segurs”, que sumat a les facilitats de mobilitat, “permetran que tothom pugui exercir el seu dret a vot”, ha apuntat Ricomà.  

Una de les primeres accions ha estat aprovar una nova distribució de col·legis electorals, per tal de complir els protocols que estableix la Generalitat. Això ha comportat la reestructuració dels anteriors, alguns s’han tancat i se n’han creat 14 de nous, que sumen un total de 42 col·legis electorals que disposen de l’espai suficient que requereixen les distàncies de seguretat; compleixen amb els accessos prou diàfans i diferenciant l’entrada i la sortida i possibiliten les cues diferenciades i la suficient ventilació. En total hi haurà 159 meses electorals repartides en els 42 col·legis, que mobilitzaran, comptant uns nou membres per mesa electoral (suplents inclosos) unes 1.400 persones.  

Els catorze nous col·legis electorals són: 

 1. Palau d’esports de Campclar.
 2. Centre Cívic Sant Salvador. 
 3. Escola Joan XXIII de Bonavista. 
 4. Institut Comte de Rius. 
 5. Pavelló municipal d’esports de Sant Pere i Sant Pau. 
 6. Pavelló d’esports del Nàstic. 
 7. Palau municipal a la plaça de la Font. 
 8. Pavelló d’esports del Sagrat Cor. 
 9. Tarraco Arena Paça. 
 10. Teatre Metropol. 
 11. Teatre Tarragona. 
 12. Pavelló municipal d’esports Part Baixa - Serrallo. 
 13. Escola Tarragona. 
 14. Institut Martí  Franquès. 

En aquest sentit, i per tal que no hi hagi dubtes en relació al col·legi electoral al qual ha de votar cada persona s’han creat un espai web específic per a les eleccions, on s’hi pot consultar, entre d’altres, el cens electoral i la mesa on toca anar a votar, així com el mapa de localització dels col·legis electorals.

Els enllaços son els següents: 

Dispositiu especial EMT 

L’altra acció destacada és en col·laboració amb l’EMT, que posarà a disposició una sèrie d’autobusos llançadores que pretenen facilitar l’accés als col·legis de nova implantació que s’obren en aquestes eleccions. Així doncs, els vehicles d'aquest servei especial circularan al Palau d’Esports de Campclar, al pavelló municipal Part Baixa - Serrallo, al pavelló municipal de Sant Pere i Sant Pau i al pavelló del Club Gimnàstic. Aquest servei serà gratuït.  

A més, cal tenir en compte que, un cop finalitzat l'horari de pas, un autobús quedarà davant de cadascun d'aquests col·legis electorals per tal de recollir els membres de les meses, en cas que ho necessitin. 

Sorteig de les meses 

El consell Plenari de sorteig de les meses electorals es va efectuar el passat 20 de gener i ja s’ha procedit a la notificació als membres escollits. S’ha convocat als presidents a una reunió telemàtica informativa sobre el desenvolupament de la jornada, i s’ha facilitat a tothom un enllaç electrònic sobre les tasques dels membres de la mesa, i les mesures a aplicar a causa de la COVID-19. L’Ajuntament s’ha compromès a realitzar tests d’antígens als membres de les meses. Es preveuen que tindran un cost de 40.000€. 

Així mateix hi haurà un responsable de seguretat municipal el dia de les eleccions, que vetllarà per al bon compliment de totes les mesures establertes. Es preveu que durant el dia de les eleccions hi hauran unes 140 persones de l’Ajuntament treballant per assegurar el correcte desenvolupament de la jornada electoral, a banda del personal de la brigada municipal, protecció civil i la Guàrdia Urbana. Paral·lelament la Guàrdia Urbana està treballant amb Mossos per un dispositiu especial de seguretat per aquell mateix dia.  

Seguretat COVID-19 

S’està treballant en l’adquisició de tot el material i EPIS necessaris, d’acord amb els protocols aprovats per la Generalitat. Als membres de les meses se’ls ha de facilitar el següent material: 

 • 4 mascaretes per a la seva renovació al llarg del dia. 
 • 1 pantalla facial. 
 • 1 mascareta FFP2 i guants d’un sol ús per al moment del recompte. 
 • Gel hidroalcohòlic suficient per a un ús freqüent al llarg del dia. 
 • Protecció de seguretat a utilitzar a la franja horària reservada a persones en quarantena i contagiats: 
  • Roba protectora. 
  • Guants. 
  • Màscara ffp2. 
  • Ulleres protectores.

Així mateix, es garanteix la neteja i desinfecció dels col·legis electorals el dia immediatament anterior a les eleccions, durant les eleccions, i en el moment immediatament posterior a la seva finalització. 

Segells de reconeixement d’administració oberta