Esteu aquí: Inici Formació Programes de formació, orientació i ocupació Casa d'oficis

Casa d'oficis

Projecte Treball als Barris, Programa de formació i treball de Casa d'Oficis impulsat per la Conselleria d'Ocupació i Desenvolupament Econòmica de l’Ajuntament de Tarragona en el marc del Projecte Treball al Barris subvencionat per Servei d'Ocupació de Catalunya.

Hi participen 29 joves d’entre 16 i 24 anys que es trobaven en situació d’atur durant el procés de selecció.

El programa té una durada d’ un any i està distribuït en dues fases de 6 mesos cadascuna.

  • A la primera fase es dóna prioritat a la formació en l’ofici i en formació complementària (riscos laborals, seguretat, higiene, orientació laboral, informàtica...). 
  • A la segona fase es prioritza l'experienciació laboral en diversos equipaments municipals. Els participants en aquest programa són donats d’alta amb contracte de formació com a treballadors de l’Ajuntament a partir de la segona fase.

 

Inscripcions tancades

 

Aquest any l'Ajuntament de Tarragona gestiona tres especialitats formatives dins la Casa d'Oficis de Treballa als Barris:

DINAMITZACIÓ D’ACTIVITATS D’EDUCACIÓ DE LLEURE INFANTIL I JUVENIL

Els/les alumnes treballadors/es prestaran suport als professionals de l’educació (tècnics/ques i mestres) com a dinamitzadors i auxiliars d’educació, millorant les condicions en què l’Ajuntament de Tarragona presta aquests serveis.

La combinació de la figura d’auxiliar d’educació infantil amb la de monitoratge pot facilitar la inserció laboral posterior dels/les joves participants de la Casa d’Oficis, alhora que dóna lloc a una millora en la qualificació professional de les persones que poden assumir funcions i tasques com a monitors/es.

A nivell formatiu s’espera que els alumnes es puguin reincorporar al sistema educatiu ja sigui cursant algun cicle formatiu de grau superior de la família de serveis a la comunitat (Integració social, Animació sociocultural i/o Educació infantil) o puguin accedir a l’escoles d’adults per a la preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau superior.

 

ATENCIÓ SOCIOSANITÀRIA A PERSONES  DEPENDENTS EN INSTITUCIONS SOCIALS

Els/les alumnes treballadors/es prestaran suport als/les professionals del Servei d'Ajuda a persones dependents en institucions socials, treballant per al manteniment i la millora de la salut, el benestar físic, social i psíquic com també la qualitat de vida d'aquestes persones, amb la finalitat d'augmentar el seu nivell d'integració en el seu entorn social, familiar i/o laboral.

Per valorar l'impacte social de l'aportació dels treballadors/alumnes cal tenir en compte, d’ una banda, les tres funcions vinculades a la qualificació com a auxiliars sociosanitaris (preventiva, assistencial i educativa). De l'altra, cal atendre a l'aportació de valor afegit que deriva de les característiques específiques del seu perfil (es tracta de persones joves en procés de professionalització que poden contribuir al contacte intergeneracional i desenvolupar una aproximació vocacional a la professió.

Durant la fase d'experienciació laboral donaran suport als professionals del Servei d'Ajuda a Domicili de l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tarragona, millorant les condicions en què s’atén a les persones.

La finalitat del programa és qualificar laboralment els 10 joves que hi participen en un sector, el de l'atenció a les persones, amb una forta demanda al mercat de treball. Aquests joves acabaran el programa amb una completa formació teòrica i pràctica que els facilitarà la inserció laboral.

 

REPARACIÓ I MANTENIMENT D’HABITATGES

Des de de l’Àrea de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona ja s'han posat en marxa un conjunt de mesures de suport en relació a l’habitatge mitjançant un seguit d’actuacions transversals que impliquen l’IMSST i el SMHAUSA, destacant:

  •  Programa d’ajuts d’urgència social, en concepte d’habitatge o allotjament
  • Ajuts personalitzats a l’allotjament
  • Programa d’ajuts al lloguer
  • Programa d’acolliment temporal  d’urgència
  • Renda bàsica d’emancipació
  • Prestacions permanents per al pagament del lloguer
  •  Borsa mediació d’habitatge
  •   

Ara amb la incorporació de la Casa d’Oficis es busca la reparació i manteniment d’habitatges. A partir d’un cens elaborat per part de l’ Institut Municipal de Serveis Socials i amb el vistiplau de SMHAUSA es farien, mitjançant els alumnes- treballadors de la casa d’ofici, petites intervencions de manteniment d’aquells pisos que presentessin situacions de perill tant per a l’habitatge o les persones que hi visquessin, sempre parlant de petites reparacions considerades obra menor.

Amb els serveis professionals que es prestaran en el marc de la Casa d' Oficis de la Part Alta/ Campclar es contribuirà a millorar les condicions en què es desenvolupen les intervencions adreçades a les persones.

 

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social:  projecte Treball als barris”.

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat