Esteu aquí: Inici Formació Programes de formació, orientació i ocupació Programes de pràctiques laborals en empreses internacionals

Programes de pràctiques laborals en empreses internacionals

Si vols millorar el teu perfil professional realitzant pràctiques laborals internacionals, des del Tarragona Impulsa t’oferim diferents opcions:

 

 Programa TLN MOBILICAT

 

Què és?

Programa impulsat des de la Generalitat de Catalunya dirigit a persones joves per a que puguin realitzar pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d'estats membres de la Unió Europea.

L'objectiu és facilitar la inserció laboral de les persones joves participants mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a càrrec del programa, per tal de facilitar l'accés al mercat de treball amb expectatives d'ocupació de qualitat.

Què ofereix el programa?

Fase de preparació i capacitació

 1. Formació lingüística de 120h
 2. Orientació professional i seguiment individualitzat
 3. Tallers de formació intercultural

 

Fase de pràctiques en empreses internacionals

 1. Per l’any 2019 s’ofereixen 5 places per a joves en situació d’atur per treballar en empreses de FRANÇA.
 2. Realització de pràctiques en una empresa d’aquell país segons el perfil del candidat (sector de la seva formació). Durant 5 MESOS
 3. Curs de reforç de l’idioma al país de destí (40 h)
 4. Estada, viatge d’anada i tornada i transport urbà totalment cobert per la beca
 5. Beca de manutenció per dietes (de 500 a 600€ mensuals)
 6. Tutor/a a França (farà seguiment, resolució d’incidències, organització sortides culturals, etc.)
 7. Seguiment posterior a la tornada de les pràctiques (màxim 2 mesos)

 

Programa TARRAGONA MOVES ON

 

Què és?

Programa dirigit a alumnes participants dels cursos impartits pel Servei Municipal d’Ocupació – Tarragona Impulsa acreditats amb un Certificat de Professionalitat per a que puguin fer pràctiques de treball a una empresa internacional.

Aquest projecte està subvencionat dins el programa educatiu europeu ERASMUS+ que subvenciona estades en pràctiques de formació professional en empreses d’estats membres de la Unió Europea.

Què ofereix el programa?

Realització de pràctiques de treball en una empresa internacional

El/la participant en el projecte realitzarà PRÀCTIQUES de treball durant UN MES en una empresa del sector on ha fet la formació en el Tarragona Impulsa, amb l’objectiu de posar en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

El projecte subvenciona:

 1. La gestió de recerca d’empreses per a la realització de les pràctiques i la contractació de l’assegurança.
 2. Servei de tutorització de seguiment al país de destinació durant la seva estada.
 3. Viatge d’anada i tornada al país de destinació.
 4. Estada.
 5. Pocket Money per tal de cobrir les despeses diàries (transport urbà a l’empresa, dinars, etc.).

 

Formació lingüística

El projecte ofereix la possibilitat de realitzar un CURS D’IDIOMA EN LÍNIA - Online Linguistic Support - per tal de millorar-ne les competències en altres idiomes:   http://erasmusplusols.eu/es/

Es tracta d’una plataforma dirigida a estudiants de qualsevol nivell (principiant, intermedi o avan­çat). Des del nivell A1 fins al C2.

L’accés als cursos és il·limitat. El/la participant tindrà accés a tots els mòduls i tots els nivells de l’idioma, i els podrà seguir al seu propi ritme.

Preparació intercultural

Es realitzaran diferents sessions per treballar amb el/la participant temes d’interès del país de destinació.

Orientació laboral

El/la participant al projecte rebrà assessorament sobre temes referents al mercat laboral i informació de les eines al seu abast per afavorir la seva incorporació al treball un cop finalitzi les pràctiques (p. ex. com s’ha d’elaborar un currículum vitae Europass, com s’ha de redactar una carta de presentació de resposta a una oferta laboral, com s’ha de preparar una entrevista de treball, etc.).

Tutories individuatizades

Durant la preparació i la realització de les pràctiques i després, un cop finalitzades, els/les par­ticipants al projecte rebran un servei de tutories individualitzades per tal de preparar-los i viure l’experiència amb satisfacció i seguretat.

 

Coneix les experiències de participants anterios

Comparteix

© Ajuntament de Tarragona - Plaça de la Font, 1
43003 Tarragona - Tel. 977 296 100 - ajuntament@tarragona.cat