Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Concurs literari "Relats de dones" 19è concurs literari Relats de Dones

19è concurs literari Relats de Dones

La literatura, en cada època, acompanya lectores i autores a identificar situacions en les quals l’interès de la societat es canalitza a través de les lletres.

«Relats de Dones» va néixer amb una generació de dones educades sota el convenciment que ja s’havia assolit la igualtat o que, en tot cas, estàvem molt a prop d’aconseguir-la. Però assistim al naixement d’un nou feminisme que desmenteix aquella convicció, com a resposta al creixement de nous masclismes i al retorn a una època conservadora.

Aquesta essència s’observa als relats que les dones presenten al concurs. En aquests relats, hi projecten tota la força que la paraula, quan es transforma en relat, és capaç d'activar per connectar-nos amb els nostres propis sentits i traslladar-los als altres.

Finalment val a dir que, a banda de la diversitat de mirades, també estem en un moment caracteritzat per la transversalitat de la literatura de gènere, impulsada pel món virtual. Així, les dones escriuen novel·les, assajos, poemaris, còmics i novel·les gràfiques, i ho fan amb ganes de reflectir-hi la realitat social. Al capdavall, potencien en si mateixes l’esperit dels premis «Relats de Dones» i «Còmics per la Igualtat».

Les obres premiades al 2019 han estat: 

1. "Canta, oh mussa, la còlera de la deesa Minerva" d'Eva Gutierrez Pardina

2. "Juny del 29" de Gisela Alcón Vidal

3. "Des de la tropa de rereguarda. Departament 66" de Laia Serra Valls

Còmic:

 "Mis causas" de Marina Belén Cantón Andrade 

 

 

Segells de reconeixement d'administració oberta