Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Equitat menstrual Mites sobre la menstruació

Mites sobre la menstruació

1. Durant la menstruació no pots quedar-te embarassada

És fals. La fecundació no es produeix just en el moment de mantenir les relacions sexuals. Els espermatozoides poden sobreviure en el cos de la persona un temps relativament llarg, fins i tot una setmana (o més). Mai sabem si el cicle següent després de la menstruació serà regular: potser precisament durant aquest següent cicle l'ovulació, en lloc del dia 14, es produeix el dia 7, o fins i tot el dia 5 del cicle. Tot això vol dir que, tant en la teoria com en la pràctica, és possible que la dona estigui ovulant encara durant la regla o tan sols uns dies després i, per tant, podrà quedar-se embarassada.

2. Durant la regla no pots banyar-te a la piscina

És un mite! Durant la regla, moltes noies prescindeixen d'anar a la piscina. No té per què fer-ho. Malgrat el que pugui semblar, durant la regla la dona no perd molta sang: solen ser uns 50-80 ml al llarg de 2-7 dies. És a dir, no més d'uns 20 ml al dia. Això vol dir que nedant a la piscina durant una hora perdràs només uns mil·lilitres de sang. Per a absorbir-la, n'hi ha prou amb utilitzar el producte menstrual que vulguis (un tampó, una copa menstrual, bikini o banyador menstrual.

3. Durant la regla no pots mantenir relacions sexuals

Fals.

4. Durant la regla no pots practicar esports

No existeixen contraindicacions per realitzar una activitat física durant la regla, sinó que pot ser beneficiosa. L'exercici físic millora el flux de sang i pot alleujar dolors menstruals menors, si es produeixen.

5. Els banys calents durant la regla causen hemorràgies

Un altre mite. El bany calent no fa diluir la sang ni provocarà una hemorràgia fatal a la banyera. Tot el contrari! La calor té un efecte calmant i se sol sentir un gran alleujament dels dolors menstruals durant la regla. A més, durant la menstruació és molt important cuidar la nostra zona íntima.


Font: https://www.evaxtampax.es/es-es/salud-menstrual/mitos-sobre-la-regla/

Segells de reconeixement d'administració oberta