Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Prevenció de la mutilació genital femenina

Prevenció de la mutilació genital femenina

 

La Mutilació Genital Femenina, és una de les formes més aberrants de violència de gènere , una violació dels drets humans i un atemptat clar a la salut i als drets reproductius de les dones.

 

Segons UNICEF, la MGF “és un problema de salut pública que afecta almenys 200 milions de nenes i dones en el món, 44 milions de les quals són menors de 14 anys”. I aquesta xifra pot arribar, l’any 2030, als 86 milions de nenes mutilades si no hi ha un compromís global per acabar amb aquesta barbàrie.

La Taula Local per prevenir la mutilació genital femenina ha treballat durant molt de temps per establir un protocol de prevenció a escala municipal, que inclou el seguiment de casos concrets i les mesures a emprendre des del primer moment en què hi hagi alguna sospita.


Aquest Protocol de prevenció de la Mutilació Genital Femenina posa en mans dels i les professionals dels diferents àmbits: socials, sanitaris, de l’educació i dels cossos de seguretat de Tarragona,  informació adequada i concreta  les directrius a seguir per poder detectar i intervenir adequadament. Evitar que nous casos succeeixin i atendre les dones mutilades és obligació de tots i cadascun dels agents socials i administracions i la resposta només pot ser col·lectiva.


L’atenció i protecció a les dones i nenes i la salvaguarda dels seus drets fonamentals és l’objectiu únic d’aquesta guia i hem de aconseguir-ho de manera integradora, amb igualtat de gènere, amb enfoc intercultural i defensant els drets humans. 

 

Document de Protocol en format PDF

 

Segells de reconeixement d’administració oberta