Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Dones tarragonines Ana Megía Flores

Ana Megía Flores

Protagonista del documental 'La vida con Williams'

Ana Megía Flores va néixer el 27 de juliol de 1992 a Tarragona.

Als tres mesos de néixer li van diagnosticar el síndrome de Williams. A partir d’aquell moment, els seus pares inicien un recorregut per rebre informació i assessorament de professionals per poder ajudar-la en el seu desenvolupament.

Durant l’etapa escolar, va estudiar al Col·legi Santa Teresa de Jesús. Amb el temps, li van anar apareixent necessitats educatives de reforç, però amb el suport de professionals especialitzats, dels professors i de l’alumnat, i sens dubte amb el seu propi esforç, va superar els obstacles. Finalitza l’ESO i inicia a l’IES Jaume I de Salou un cicle formatiu de grau mitjà d’atenció a les persones en situació de dependència. En acabar, continua formant-se amb diversos cursos oferts per la Cambra de Comerç.

Associacionisme i voluntariat PER A LA INCLUSIÓ

El 2011 inicia un voluntariat a l’Associació de Cardiopaties Congènites de Catalunya i també comença a participar a l’associació Festa per a Tothom de Tarragona. En el context d’aquesta participació, el 2018 es va donar Ana Megía Flores la benvinguda a la Frida, la primera geganta inclusiva de la ciutat, i ella la va poder portar.

El 2017 comença a treballar a Port Aventura i el 2019, compartidament, per a la Fundació de Port Aventura, on també és voluntària i l’ha reconeixen com a ambaixadora.

L’Ana té moltes aficions, escriu un blog des del 2014 anomenat La vida con Beuren, amb més de disset mil visites, li agrada la música, especialment Txarango, i fa teatre a l’escola del Centre de Lectura de Reus.

L'èxit de la vida con Williams

Fent teatre a Reus, coneix l’Emanuel Munteanu (director i productor). El 2015, l’Emanuel comença a gestar un projecte audiovisual amb la participació de l’Ana com a protagonista, amb l’objectiu de visibilitzar la història d’una noia amb síndrome de Williams-Beuren com un exemple de superació. Finalment, es materialitza el 2018 a través del documental La vida con Williams (l’Emanuel en va ser coguionista), que va rebre finançament de l’Ajuntament, la Diputació de Tarragona, la Fundació Port Aventura i la fundació privada de Reddis.

El 16 de febrer de 2020 s’estrena el documental La vida con Williams al Teatre Tarragona. Hi van assistir 531 persones. Va tenir molta repercussió mediàtica i va ser aclamat pel públic.

L’Ana és una dona lluitadora, implicada, activista i compromesa amb l’assoliment de la igualtat de drets per a tothom. Se sent plenament feliç, realitzada i estimada per la gent que l’envolta.

DESCARREGA EL PUNT DE LLIBRE (PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta