Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Dones tarragonines Hortènsia Grau Juan

Hortènsia Grau Juan

Mestra i política ecosocialista

Hortènsia Grau Juan va néixer el 22 d’abril de 1960 a Barcelona. És mestra d’educació especial, pedagoga i antropòloga. El seus primers anys professionals estan lligats a la docència, a l’escola d’Alcanar i a l'Institut Vidal i Barraquer, del qual va ser sotsdirectora, cap d’estudis i impulsora dels estudis d'Animació Sociocultural dins la formació professional, pioners a l’Estat.

Memòria històrica

Lligada als moviments de renovació pedagògica a Tarragona i les Escoles d’Estiu. Formà part del govern de Catalunya del 2007 al 2010, essent la primera directora dels Serveis Territorials del Departament d'Interior i Relacions Institucionals i Participació, que impulsa polítiques de recuperació de la memòria històrica: dignificació de l'espai de la fossa comuna al cementiri de Tarragona, senyalització d’espais emblemàtics, etc.

Defensora de l'ecologisme i els serveis públics

Diputada de l’espai ecosocialista per la demarcació al Parlament de Catalunya durant tres legislatures, del 2010 al 2017, com a portaveu de les comissions de Territori, Medi Ambient i Agricultura, i al costat dels moviments socials i ecologistes i dels pagesos i pescadors del territori, va representar al Parlament la lluita pels espais naturals, per la sobirania alimentària, contra la instal·lació del cementiri nuclear, contra el projecte BcnaWorld, al mateix temps que defensava més recursos per als serveis públics de Tarragona: en salut pública, com l’Hospital Joan XXIII, escoles o millores en el transport ferroviari.

Des del 2018 treballa per una educació pública de qualitat i per l’equitat al Departament d’Educació i Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils.

DESCARREGA EL PUNT DE LLIBRE (PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta