Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Dones tarragonines Roser Vidal Font

Roser Vidal Font

Precursora del Bloc Feminista de Tarragona

Va néixer a Madrid el 12 d’abril de 1954, filla de pares catalans. L’any 1977, només obtenir la llicenciatura en medicina, es va traslladar a Catalunya, a la recerca de les seves arrels. Va treballar com a metgessa rural a Santa Coloma de Queralt i Vilanova de Bellpuig, i posteriorment va cursar la residència en obstetrícia i ginecologia a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. Va obtenir el títol d’especialista l’any 1981.

pionera en planificació familiar

Ja des del temps de la Facultat, encara en la fosca etapa franquista, va col·laborar amb diverses agrupacions feministes i veïnals per a la divulgació de temes relacionats amb la sexualitat, la reproducció i l’anticoncepció. A Tarragona, va contactar amb el Bloc Feminista i es va incorporar activament al grup que lluitava per obrir un centre de planificació familiar, un dels pioners a Catalunya i a tot l’Estat. Des del 1981, any en què es va inaugurar el centre Mitja Lluna de Tarragona, va col·laborar en la posada en marxa de diversos centres de planificació familiar a les comarques de Tarragona. Va treballar com a ginecòloga al de Tarragona fins al 1986 i al de Valls fins al 1996, any en què, malgrat les protestes de les usuàries, es van tancar els darrers centres de planificació familiar.

Va continuar desenvolupant la seva tasca com a ginecòloga a Valls, Barcelona i el Baix Llobregat, fins que es va incorporar a l’ASSIR de Tarragona, on va continuar treballant fins a la seva jubilació, l’any 2018.

Com a dona, feminista i ginecòloga sempre va intentar posar els seus coneixements i experiència a disposició de les altres dones, escoltant les seves necessitats, revisant les actituds masclistes de la medicina i potenciant la seva autoestima i capacitat de prendre decisions.

Faceta d'escriptora

Actualment resideix a Valls i es dedica a la literatura de ficció. Ha publicat quatre novel·les, totes elles ubicades a Tarragona i comarques properes, en les quals, a través d’una trama de misteri, intenta reflectir tot el que ha après sobre els éssers humans i les seves contradiccions. També ha escrit una història de la planificació familiar a Tarragona, encara inèdita.

DESCARREGA EL PUNT DE LLIBRE (PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta