Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Dones tarragonines Viviana de Salvador Deop

Viviana de Salvador Deop

Membre del grup de reconstrucció històrica Thaleia i Antagonista Teatre

Nascuda a França el 16 de gener de 1958, filla de l’actriu Montserrat Salvador i del director de teatre Esteve Polls, amb dos anys d’edat va arribar a Catalunya, concretament a Barcelona. La van pujar els avis materns, el periodista tarragoní Lluís de Salvador Andrés i la seva esposa, Concepció Deop Samitier. Ells dos van saber comunicar-li uns valors ben arrelats dins seu, i l’avi, el seu tarannà esquerrà i d’ideari republicà (va patir exili durant quinze anys per les seves idees), que va mantenir tota la vida, amb un enfoc independent que tenia com a objectiu aconseguir que les generacions que pujaven, i evidentment ella, coneguessin el passat, per aprendre’n i construir una societat eminentment pacifista i humana per al futur.

Va cultivar la música de ben petita, ja que l’art era molt important a casa seva, amb classes particulars i alguna actuació a Ràdio Barcelona i la TVE. Va prosseguir els estudis musicals al Conservatori Municipal.

L’any 1970 es va traslladar a Tarragona amb els avis, ja que ell, tarragoní d’essència, un cop jubilat volia venir a viure els seus darrers anys a la seva estimada i enyorada ciutat. Aleshores va prosseguir els estudis musicals al Conservatori Municipal.

Implicada amb el barri de Sant Salvador

Aquí va endegar diverses activitats dins l’àmbit del barri de Sant Salvador, on no ha deixat de viure, fins ara, i on van néixer i créixer els seus dos fills: la Irene i el Víctor.

Durant uns quants anys va formar part d’un grup de teatre del barri, va presentar els festivals de les diferents entitats, així com les festes majors. Va anar descobrint que la gent l’interessava i que s’hi trobava bé, treballant perquè el lloc on vivia anés progressant.

D’aquesta manera, va entrar a formar part de l’Associació de Veïns per espai de quatre anys, i amb els companys va tractar de solucionar tots els problemes que van estar al seu abast.

Sempre s’ha mogut dins l’àmbit de les relacions públiques, en la seva vessant més pràctica, fins i tot en allò que té relació amb l’àmbit laboral. En el que respecta al temps lliure, ha col·laborat amb el Menjador Social de Café i Caliu; actualment pertany a un grup de teatre, Antagonista, i a un altre de reconstrucció històrica romana, Thaleia, aquest des de fa onze anys, en el qual la vessant artística heretada dels pares i l’avi troba un camí per expressar-se.

També va col·laborar durant uns anys amb el Diari de Tarragona, en l’apartat de tribuna, amb tot un seguit d’articles quinzenals sobre societat, religió i qualsevol tema que inspirés la seva opinió.

DESCARREGA EL PUNT DE LLIBRE (PDF)

Segells de reconeixement d'administració oberta