Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Violència masclista On et poden ajudar?

On et poden ajudar?

Des de 2003 hi ha hagut 1.113 dones assasinades a mans de les seves parelles. La violència de gènere pot començar de manera molt subtil, i no entén de classes socials, ètnies ni edats.

Com actuar?

  • Demana ajuda, no ho callis.
  • Denúncia!
  • Allunya't de la persona que t'agredeix.
  • No et sentis culpable, no has fet res perquè això succeeixi!

On et poden ajudar?

IDENTIFICA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

«Detectar una víctima de violència és un compromís ètic. Acompanyar-la en la recerca d'una solució resulta una tasca delicada i rellevant. Donar-li un millor servei fa pròpia una causa transformadora: participar en la restitució de la seva llibertat i dels seus drets humans» (Graciela B. Ferreira).

La feina de visualització i denúncia social de la violència masclista ha estat i segueix sent cabdal per anar deslegitimant i trencant la seva impunitat. En aquest sentit, l'augment dels nivells de sensibilització i de solidaritat són claus per facilitar prendre consciència d'estar vivint una situació de violència, enfrontar-nos-hi, poder trencar el silenci i ser recolzades pels qui ens envolten.

El Protocol d'actuació i circuit d'intervenció en situacions de violència masclista de la ciutat de Tarragona permet establir les bases necessàries per a la detecció, la prevenció, l'atenció i la recuperació de les dones i dels seus fills i filles, i és des de la Comissió de Seguiment que s'ha creat l'espai interdisciplinari per consensuar informació, establir coordinacions i promoure estratègies per tal de millorar la qualitat de la intervenció.

Segells de reconeixement d'administració oberta