Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Dones Violència masclista Tipus de violència

Tipus de violència

Violència de genère, masclista, familiar, vicària, física, psicològica, social i econòmica.

Què entenem per violència de gènere?

La violència de gènere no és un problema que afecta l'àmbit privat.

Es tracta d'una violència que es dirigeix sobre les dones pel fet mateix de ser-ho, pel fet de ser considerades, pels seus agressors, mancades dels drets mínims de llibertat, respecte i capacitat de decisió.

Transcendeix l'edat, els límits socioeconòmics,educatius i geogràfics; afecta totes les societats, i és un obstacle important per eliminar globalment la desigualtat de gènere i la discriminació.

Violència masclista

La violència masclista és aquella que s'exerceix contra la dona pel simple fet de ser-ho, i ho fa la persona que té o ha tingut una relació afectiva amb ella. No necessàriament és física, tot i que és la que més s'identifica, però podem ser agredides psicològicament, socialment,econòmicament, etc.

Violència familiar

La violència familiar, és aquella que s'aplica sobre la dona pel simple fet de ser-ho, però enaquest cas, ho fan persones de la mateixa família. Pot ser exercida pels fills, germans, etc.

Violència vicària

La violència vicària és aquella que una personaexerceix contra els seus fills o filles. Pot ser una de les variants de la violència masclista, ja que molt sovint, són els pares qui agredeixen els infants per fer mal a la mare.

La violència, a més, pot ser física, psicològica, social i econòmica

  • Violència física: És qualsevol acció que ocasiona un mal no accidental, utilitzant la força física o alguna classe d'armament o objecte que pugui causar lesions, ja siguin internes, externes o ambdues.
  • Violència piscològica: Aquest tipus de violència s'enfoca en l'emissió de frasesdes qualificadores i humiliants que busquen desvalorar un altre individu. 
  • Violència social: És tot aquell acte amb impacte social que atempta contra la integritat física, psíquica o relacional d'una persona o un col·lectiu, sent aquests actes duts a terme per un subjecte o per la mateixa comunitat.
  • Violència econòmica: És una forma de control i de manipulació que es potproduir en la relació de parella, i que es mostra a través de la falta de llibertatamb què la persona agressora oprimeix o subordina la víctima a l'hora de ferdespeses

CONSEQÜÈNCIES

Segells de reconeixement d'administració oberta