Impacte social de la COVID-19 a Tarragona

L’Oficina de Planificació i Gestió de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, juntament amb l'equip del màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa i la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, està elaborant un estudi per avaluar l’impacte socioeconòmic arran de la crisi de la COVID-19. Diversos experts han assenyalat que les conseqüències de la pandèmia seran greus per a gran part de la ciutadania, especialment per a moltes famílies i persones grans, i que causarà una situació similar o pitjor que la de la crisi de 2008.

A través d'enquestes es pretén mesurar l'efecte que tindrà i adequar els recursos municipals disponibles per prevenir i disminuir el nombre de persones en processos d’exclusió social. Els resultats també permetran reorientar les polítiques públiques i establir mesures i/o recursos més adients per pal·liar-ne la situació.

La primera onada de l’enquesta, que comença aquest 25 de maig, es farà de forma telemàtica. Les persones interessades en respondre l’enquesta ho poden fer a través del web de l’Ajuntament de Tarragona fins al dia 10 de juny. Per facilitar que arribi a perfils de població que no tenen accés a internet i a les tecnologies de la informació, es preveu una segona remesa mitjançant trucades telefòniques

La població de l'estudi són tots els tarragonins i tarragonines a partir dels 16 anys, i s'han creat dues enquestes: una per a la ciutadania en general (entre 16-64 anys) i una altra enfocada a la gent gran (més de 64 anys). L'enquesta és anònima i podeu participar-hi a través d'aquest enllaços:

Segells de reconeixement d'administració oberta