Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2019 La nit del 14 de maig es farà el recompte de persones sense sostre

La nit del 14 de maig es farà el recompte de persones sense sostre

La nit del 14 de maig es farà el recompte de persones sense sostre

L'acció es farà amb la participació de voluntaris
16/04/2019

La nit del 14 de maig es farà el recompte de persones que es troben sense sostre, les que pernocten als carrers de Tarragona o que aquella nit utilitzin alguns dels recursos adreçats a persones sense sostre de la ciutat. La finalitat del recompte és conèixer quina és la situació actual i desenvolupar accions i projectes que donin resposta per poder fer-hi front.

Aquesta acció és una iniciativa de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones sense Llar, impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Socials i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió Social de Tarragona, conjuntament amb l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel Suport Social i Solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió Sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de Voluntariat de la URV.

L'objectiu de la jornada és esbrinar el nombre de persones que dormen al carrer al municipi en aquesta nit concreta amb l’objectiu de conèixer millor la seva realitat i poder donar-hi respostes més integrals.

Aquesta serà la segona edició del recompte de persones sense sostre que es fa al nostre municipi. El 4 de maig del 2017 es va fer per primera vegada amb un resultat de quaranta-set persones sense llar. Per a més informació es pot consultar el web tarragona.cat/sensellarisme.

 

Crida a la participació ciutadana

Aquest dimarts s’inicia la campanya de crida a persones voluntàries que vulguin col·laborar-hi. A partir del nombre de persones voluntàries, s’organitzaran petits grups als quals s’adjudicarà una zona de la ciutat i un responsable. Les persones que hi participaran rebran prèviament una formació per part dels tècnics experts i també un diploma de participació. Un cop elaborat el recompte, les dades analitzades serviran per poder saber l’estat de les persones que viuen sense sostre i desenvolupar accions per fer-hi front.

Per participar cal ser major d’edat i no és necessària cap experiència prèvia.

Amb aquesta acció, Tarragona se suma a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu The European end Street Homelessness.

Les inscripcions com a voluntari o voluntària s’han d’efectuar a través del web de l’Ajuntament.

 

Segells de reconeixement d'administració oberta