Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies 2021 Tarragona celebra el Dia Mundial de la conscienciació per l'Autisme

Tarragona celebra el Dia Mundial de la conscienciació per l'Autisme

Tarragona celebra el Dia Mundial de la conscienciació per l'Autisme

01/04/2021

Aquest divendres, dia 2 d’abril, es commemora el Dia Mundial de conscienciació per l'Autisme i Tarragona se suma, un any més a la celebració. Per aquest motiu es furan a terme una sèrie d’accions. D’una banda, divendres a les 17 h al Parc del Francolí, les associacions Todos en Azul i la FAVT han organitzat l’acte principal on es farà la lectura del manifest i on actuarà el cantant Fran Amaya interpretarà el seu tema Destino, dedicat a les persones autistes. A més, hi acturà el Mag Martí i es deixaran anar centenars de globus blaus.  

Així mateix, a partir d'aquest dissabte a les 12 h el manifest estarà disponible al canal de YouTube de l’Ajuntament de Tarragona.  

Una altra de les accions es podrà veure a partir del djiious, 8 d'abril, on nombrosos passos de vianants es senyalitzaran amb el sistema de pictogrames d'ARASAAC, per tal de facilitar l'autonomia de les persones amb autisme a la ciutat de Tarragona.  

Visibiiltzar l’autisme

L’any 2007 l’Assemblea General de les Nacions Unides, preocupada per l’elevada prevalença de l’autisme en tot el Món, va decidir dedicar un dia de visibilització per al Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) per tal de per a que es prenguin les mesures adequades i presa de consciència a través de la societat, que se celebra el dia 2 d'abril.  

Amb l'objectiu comú de donar visibilitat a les persones amb aquesta trastorn, des del Consell Municipal de la Discapacitat i amb la participació de les entitats ASPERCAMP, Fundació Estela, Todos En Azul, Fundació Topromi i Llegat2018, sota el paraigua de la Conselleria de Capacitats diverses, s’han coorganitzat un conjunt d'accions per donar a conèixer el TEA i col·laborar en la prevenció de les accions d’assetjament escolar. 

Segells de reconeixement d'administració oberta