Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Institut Municipal de Serveis Socials Notícies Notícies del 2009 al 2013 Gent Gran Activa inicia el nou curs amb més de 2000 places amb activitats per promoure l'envelliment saludable

Gent Gran Activa inicia el nou curs amb més de 2000 places amb activitats per promoure l'envelliment saludable

Gent Gran Activa inicia el nou curs amb més de 2000 places amb activitats per promoure l'envelliment saludable

Els cursos són totalment gratuïts i tenen com a principals objectius: facilitar la convivència i noves relacions socials, potenciar l’autoestima, afavorir el manteniment actiu del cos i la memòria, així com promoure el desenvolupament de la capacitat creadora i artística.
Gent Gran Activa inicia el nou curs amb més de 2000 places amb activitats per promoure l'envelliment saludable Foto: Mauri Fernández
11/10/2013

Un any més, l'Àrea de Serveis a la Persona de l'Ajuntament de Tarragona, a través de la Unitat de Gent Gran Activa i l'Institut Municipal de Serveis Socials, ha presentat el programa d'activitats previstes per aquest curs 2013-2014. En concret, es desenvoluparan 116 grups d'activitats que oferiran un total de 2.175 places, un nombre que ha crescut significativament des de l’any 2007, quan els grups d'activitats oferts eren 38 i les places 668. Segons el tinent d'alcalde de Serveis a la Persona, Javier Villamayor, això es deu “a la bona acollida d'anteriors edicions”, així com a “l'impuls que l'Ajuntament vol donar a les polítiques socials adreçades a potenciar un envelliment saludable. En els darrers anys hem multiplicat per quatre l'oferta i hem consolidat el pressupost, que aquest any ha estat de 133.000 euros, per oferir una programació de qualitat i adaptada als tarragonins i tarragonines de més de 65 anys i que representen un 16% del total de la població de la ciutat”.

Com a novetats d'enguany, s'amplien amb nous grups les activitats més sol·licitades -pilates, aiguagim, gimnàstica, anglès, informàtica i memòria-. Es tracta de cursos que, tal com ha explica el tinent d’alcalde: “són les que es complementen millor per potenciar el concepte d'envelliment saludable, ja que promouen la qualitat de vida de la gent gran tan físicament com mentalment”. També, en aquest primer trimestre, s'han programat els monogràfics: Jocs amb la wii, Detecció i prevenció de maltractaments, Com tenir cura de la nostra esquena i Anem a caminar.

La Unitat de Gent Gran Activa ofereix d'activitats adreçades a persones majors de 65 anys amb ganes de fer coses i mantenir-se activa a la tercera edat. Aquestes activitats es realitzen a les 13 llars municipals, als centres cívics i a les instal·lacions esportives del Patronat Municipal d’Esports.

Per poder participar en alguna de les activitats programades cal estar empadronat/da a Tarragona, tenir més de seixanta anys, ser pensionista o jubilat/da i omplir el full d’inscripció que es pot trobar a les oficines de l'OMAC. Les places són limitades i per a tota la ciutat, tenint prioritat sempre les persones de més edat.

El nou curs començarà el pròxim 14 d’octubre i ofereix 2.175 places distribuïdes en els següents grups:

 • 27 grups de gimnàstica
 • 2 grups de pilates
 • 16 grups d’aiguagim
 • 1 grup d’anar a caminar
 • 24 grups de memòria
 • 3 grups d’anglès
 • 16 grups d’informàtica
 • 1 grup de jocs per la WII
 • 2 grups de cant
 • 14 grups de pintura
 • 2 grups de labors
 • 4 grups de manualitats
 • 4 grups de costura
Segells de reconeixement d'administració oberta