Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Avui es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Avui es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Les entitats del Consell Municipal de la Discapacitat han participat en un acte reivindicatiu i festiu
Avui es commemora el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat Foto: Mauri
03/12/2019

“Pels drets efectius i l’autonomia personal” és el títol del Manifest en  commemoració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat, que se celebra avui, 3 de desembre,  i que han llegit representants dels diferents grups municipals  en un acte reivindicatiu i festiu celebrat a la plaça de la Font, amb la participació de les entitats del Consell Municipal de la Discapacitat. A l’acte també hi ha intervingut l’alcalde, Pau Ricomà, i la consellera de Capacitats Diverses de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill.

A més d’esmorzar per a tots els participants, hi ha hagut actuacions musicals, la ballada de la Geganta Frida i del Gegantó Sant Rafael, acompanyats pel grup de gralles del CPEE Sant Rafael. També s’ha fet una performance conjunta amb el lema “Trenquem murs, construïm futur”, que ha consistit en la construcció d’un mur de caixer de cartró amb missatges recollits per l’Associació Astafanias, amb la participació dels centres Onada, Estela, Sant Rafael i Solc, entre d’altres, que han ajudat a enderrocar el mur i a construir una columna amb missatges positius.

També ha actuat el grup de percussió La Muralla i el grup de ball del CPEE Sant Rafael.

A les 12 del migdia, des de la plaça de la Font, el col·lectiu ha iniciat una marxa per aconseguir visibilitat i reivindicar els seus drets d’inclusió social i laboral recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. La marxa ha finalitzat a la Font del Centenari.

Podeu llegir el manifest complet, en lectura fàcil o en pictogrames.

Segells de reconeixement d’administració oberta