Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Avui es presenta l'Associació de familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona

Avui es presenta l'Associació de familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona

Avui es presenta l'Associació de familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona

Avui es presenta l'Associació de familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona Foto: Mauri.
27/09/2018

Avui dijous al matí, a les 11 h, es presenta la nova Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona en un acte públic a la plaça Corsini que també s'omplirà d'activitats lúdiques i informatives per conscienciar a la població sobre la malaltia de l'Alzheimer.

L'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer de Tarragona neix per cobrir les necessitats de suport tant emocional com informatiu de les famílies de la ciutat de Tarragona que tenen algun membre amb Alzheimer i d'altres demències. El Servei Municipal de la Discapacitat de l'Ajuntament de Tarragona col·labora des de fa mesos amb la Federació Catalana d'Associacions de Familiars de Malalts d'Alzheimer (FACAC) per crear aquesta nova associació al territori dirigida tant a les persones amb Alzheimer com a les seves famílies.

La nova associació disposarà un espai d'atenció al públic al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau gràcies a la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics.

AFAT forma part de la FAFAC (Federació Catalana d'AFA) i CEAFA (Confederació Espanyola d'Associacions de Familiars de malalts d'Alzheimer). Aquestes pertanyen a Alzheimer Europe, a la federació iberoamericana (AIB) i a la federació internacional, Alzheimer's Disease International (ADI), que treballen en col·laboració amb l'Organització Mundial de la Salut.

Els objectius d'aquesta estructura global són:

  • Reclamar a Administracions i Institucions les ajudes necessàries perquè els malalts i els familiars visquin la malaltia amb qualitat i dignitat.
  • Transmetre el capital de coneixement i la sensibilitat que es genera localment als organismes que treballen a escala global.
  • Sensibilitzar a les institucions, els mitjans de comunicació i la societat en general sobre el problema comú que suposa la demència.
Segells de reconeixement d’administració oberta