Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Casals d'estiu, colònies i excursions per a persones amb discapacitat

Casals d'estiu, colònies i excursions per a persones amb discapacitat

Casals d'estiu, colònies i excursions per a persones amb discapacitat

La conselleria de Capacitat Diverses de l'Ajuntament dona suport econòmic a les entitats que han organitzat activitats per aquest estiu
Casals d'estiu, colònies i excursions per a persones amb discapacitat Casal d'estiu de la Fundació Onada
13/08/2020


La conselleria de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona ha donat suport als casals d'estiu, colònies i excursions que realitzen les entitats dedicades a persones amb discapacitat del nostre municipi. Les persones usuàries són infants, joves i adults amb discapacitat de més del 65 per cent, que tenen una gran dificultat en trobar un encaix en l'oferta d'activitats d'estiu, tant per a joves com per a persones adultes.

La Covid-19 ha incorporat una complexitat extra quant a l'atenció i la prestació de serveis a les persones amb discapacitat. Per aquest motiu, entitats que tradicionalment havien fet una gran tasca com el Club Vaixell, l'AMPA Solc o la Frater, no han pogut desenvolupar-les, per la gran complexitat tècnica de l'aplicació de les mesures anticontagi.
La conselleria de Capacitats Diverses ha donat suport a les entitats durant tot el confinament i fa una aportació econòmica per tirar endavant els casals d'estiu d'enguany.

Les sis entitats que han pogut dur a terme casals d'estiu han ofert 263 places per fer activitats i rebran un total 50.000 € en ajuts per part de l'Ajuntament. Les entitats són: la Fundació Onada, Fundació Estela, Club Social La Muralla, Aspercamp, Fundació La Mar Blava, Associació El Pont.

La consellera de Capacitats Diverses de l'Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill, ha visitat aquest matí alguns dels casals d'estiu, mantenint totes les mesures de sanitàries. La consellera, Carla Aguilar-Cunill, ha subratllat "la gran i important tasca que realitzen aquestes entitats i la importància social de la seva feina". Alhora, ha recordat "l'aposta que s'ha fet des de l'Ajuntament per donar suport a aquest àmbit clau de la nostra societat, creant una conselleria especifica de capacitats diverses i tirant endavant iniciatives de suport com aquesta".

Gran part de les persones usuàries de les activitats han patit un fort confinament, donat que viuen en llars i residències on les mesures de prevenció per la Covid-19 eren molt importants. Actualment algunes d'elles segueixen estant confinades i la possibilitat d'oferir-los activitats d'esbarjo, mantenint el seu nucli de convivència intacte, és una sortida molt beneficiosa per a elles. És el cas de La Fundació Mar Blava que gaudeix d'activitats de casal en un mas a prop de Tarragona o de la Llar de l'Associació El Pont, que fan unes colònies amb tots els residents, durant el mes d'agost.

Les activitats de casal d'estiu han permès a persones adultes recuperar uns hàbits estroncats durant la pandèmia, com és el cas del casal d'estiu de la Fundació Onada, que per segon any ofereix aquest tipus d'activitat a l'agost, quan el seu centre ocupacional està tancat.
 

Segells de reconeixement d’administració oberta