Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat El Consell Municipal de la Discapacitat impulsa el nou Pla Local

El Consell Municipal de la Discapacitat impulsa el nou Pla Local

El Consell Municipal de la Discapacitat impulsa el nou Pla Local

Durant la reunió de l'òrgan també es va reconèixer la figura de Serapi Colombo, president del Club Esportiu Solc
El Consell Municipal de la Discapacitat impulsa el nou Pla Local Foto: Isaias Mena.
30/09/2021

Amb motiu de la recent incorporació a la regidoria de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, aquest dimecres 29 de setembre a la tarda es va celebrar l’assemblea general del Consell Municipal de la Discapacitat, que feia dos anys que no es convocava i que va ser molt ben rebuda per les entitats participants. Durant la reunió, que va durar dues hores i va comptar amb la presència de força entitats del sector, es van debatre diversos temes d’actualitat, activitats que ha dut a terme l’Ajuntament en els darrers mesos i que engegarà properament com el mes de la Salut Mental, entre d’altres.   

El mes destacable, però, és la posada en marxa de les tasques per elaborar el Pla Local de Capacitats Diverses, un pla que segons apunta la consellera Vidal “ens servirà per fer una diagnosi de la situació del sector de la diversitat funcional a la ciutat, elaborada conjuntament amb les entitats implicades amb què estem fent molta feina. Serà una guia per avançar i millorar al costat de les persones amb capacitats diverses que ho necessiten”. Elvira Vidal també es refereix al pla com “un instrument que ha de permetre la inclusió en tots els àmbits, sense deixar de tenir en compte la perspectiva de gènere, ja que el 60% de les persones amb discapacitat, són dones i sovint pateixen una doble exclusió”.   

Finalment també es va reconèixer la figura de Serapi Colombo, president del Club Esportiu Solc, a qui se li ha atorgat la medalla al mèrit de l’esport, el passat més de juny.   

Segells de reconeixement d’administració oberta