Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Gairebé 200 persones fan ús del servei de transport adaptat el darrer any a Tarragona

Gairebé 200 persones fan ús del servei de transport adaptat el darrer any a Tarragona

Gairebé 200 persones fan ús del servei de transport adaptat el darrer any a Tarragona

Cinc busos amb monitoratge fan cada dia seixanta parades diferents, en un servei que té un cost anual de 230.000 €
09/03/2023

L’Ajuntament de Tarragona fa un bon balanç del servei de transport adaptat per a persones amb discapacitat de la ciutat a centres ocupacionals i centres de dia. Segona la consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, “el darrer any, 180 tarragonins i tarragonines han pogut fer ús d’aquest servei gratuït que vol fer més accessible la mobilitat a la ciutadania”.  

El servei, adjudicat actualment a l’empresa d’autocars NIKA, compta amb cinc busos adaptats que recorren cinc rutes diferents i fan fins a seixanta parades diferents. Les persones usuàries del transport adaptat, de les quals cent són homes i vuitanta són dones, tenen, majoritàriament, un alt grau de discapacitat i necessiten d’acompanyament, per això, els autobusos compten amb monitoratge.

El cost del servei és de 230.647,89 € l'any, 1.274,29 € per persona i està finançat per l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya. Les persones que fan ús d'aquest servei són usuàries de la Fundació Onada, la Fundació Topromi, la Fundació La Muntanyeta, la Fundació Estela, el Taller Baix Camp, el Servei de Teràpia Ocupacional i la Fundació Pere Mata. 

Segells de reconeixement d'administració oberta