Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat La programació del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat està dedicada a la comunicació

La programació del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat està dedicada a la comunicació

La programació del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat està dedicada a la comunicació

“Moltes coses a dir i moltes maneres de dir-les” es l’eslògan proposat, que engloba gairebé 30 activitats
La programació del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat està dedicada a la comunicació Foto: Tjerk van der Meulen.
24/11/2022

Enguany l’Ajuntament de Tarragona ha aglutinat gairebé una trentena d’activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que s’allargaran fins al 16 de desembre i que giren a l’entorn de la comunicació de les persones amb discapacitat. “Moltes coses a dir i moltes maneres de dir-les” es l’eslògan que ha escollit enguany la Conselleria de Capacitats Diverses, junt a la Cooperativa el Far i Topromi, per tal de conscienciar sobre les diferents formes de comunicar-se de les persones amb discapacitat, ja que son diferents a l’hora d’emprar el llenguatge oral i escrit, i en molts casos necessiten elements de suport, que amplien la seva cognició.  

La consellera de Capacitats Diverses, Elvira Vidal, ha destacat la importància de la tria d’aquest tema “perquè tothom té el dret d’expressar-se, de ser escoltat i de ser comprès” i una vegada més, “des de la Conselleria volem visualitzar que existeixen fórmules per millorar aquest aspecte i molts d’altres de la vida d’aquestes persones, com ja venim fent amb les diferents accions durant l’any”. 

L’acte principal d’enguany serà el divendres 2 a partir de les 9.45 h a la plaça Corsini amb diverses activitats i la lectura del manifest on es preveu, com altres anys, l’assistència i participació de més de 250 persones dels centres d’educació especial i serveis de teràpia ocupacional i altres entitats. Així mateix, la programació presenta propostes escèniques com teatre temàtic; tallers de circ i espectacles de petit format als centres cívics fets per persones amb ceguesa; activitats esportives com la caminada popular, el bateig adaptat de submarinisme adaptat, així com l’exhibició de diferents esports adaptats i inclusius.  

Altres activitats de visualització i reivindicació són el mural que s’ha pintat avui al Parc de la Ciutat, repetint la iniciativa de l’any passat; una jornada de portes obertes a càrrec de Topromi; la celebració el dia 28 del Consell Municipal de la Discapacitat; la inauguració d’un nou centre d’autisme o la il·luminació de les façanes el dia 3 de desembre, de color taronja. Conferències, presentació de llibres i projecció de pel·lícules, se sumen a la programació. 

La consellera ha volgut agrair les més de 25 entitats participants i les 6 conselleries i empreses municipals implicades.  

Consulteu el programa d'activitats del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta