Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Quatre persones amb discapacitat intel·lectual s’incorporaran a la plantilla municipal

Quatre persones amb discapacitat intel·lectual s’incorporaran a la plantilla municipal

Quatre persones amb discapacitat intel·lectual s’incorporaran a la plantilla municipal

Per primera vegada, s’ha dut a terme una convocatòria de selecció de personal adaptada per facilitar la comprensió i execució de les proves
19/07/2023

L’Ajuntament de Tarragona, a través de les conselleries de Serveis Interns i de Diversitat Funcional i Discapacitats, ha convocat, per primera vegada, una selecció de personal adaptada a persones amb discapacitat intel·lectual amb un grau igual o superior al 33 %. Gràcies a aquesta convocatòria específica, el pròxim mes de setembre, quatre persones amb discapacitat intel·lectual s’incorporaran a la plantilla municipal com a funcionàries de carrera fent tasques de subalternes d’administració general en diferents departaments del consistori.  

Prop d’una vintena de persones han participat en aquest procés de selecció que ha comptat amb un temari redactat en versió lectura fàcil per tal de facilitar l’estudi i l’execució de les proves. El procés ha consistit en una prova teòrica, un exercici pràctic i una entrevista personal. Algunes de les persones participants també han dut a terme la prova de català. Un cop finalitzat el procés de selecció, les quatre persones que han obtingut millors resultats iniciaran un període de pràctiques. Destaquen, però, els bons resultats aconseguits per la majoria de les persones participants. 

Aquest procés de selecció també ha comptat amb la col·laboració del programa INSERLAB de la Universitat Rovira i Virgili (URV), des del qual s'han preparat gran part dels opositors i opositores. Durant més de sis mesos, aquest programa ha acompanyat aquest procés dissenyant exàmens i preparant les entrevistes posteriors. 

Les funcions d’aquestes noves persones treballadores municipals seran, entre altres, vigilar i controlar els accessos a edificis i recintes; obrir i tancar dependències, activar i desactivar les alarmes dels edificis, controlar les claus d’accés a edificis i oficines municipals; repartir correspondència, documentació i avisos; vetllar pel manteniment de les instal·lacions; i l’atenció i la informació al públic de manera presencial i telefònica.  

“Tal com estipula la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, les persones amb discapacitat tenen dret a treballar i a escollir lliurement la seva feina. La incorporació al món laboral d’aquestes persones és un factor clau per aconseguir la seva plena integració”, ha manifestat la consellera de Diversitat Funcional i Discapacitat, Cecilia Mangini. La consellera ha agraït “el treball transversal entre les diferents àrees de l’Ajuntament que ha fet possible la contractació d’aquestes quatre persones” i ha avançat que la col·laboració entre les diverses àrees “segueix per tal de continuar incorporant més persones amb discapacitat intel·lectual a la plantilla municipal”.  

“És imprescindible continuar treballant per garantir la reserva de llocs de treball a persones amb discapacitat intel·lectual a les administracions públiques”, ha manifestat per la seva banda la consellera de Serveis Interns, Isabel Mascaró, qui també ha agraït “el treball conjunt entre el personal tècnic de recursos humans i el de l’àmbit de la discapacitat per adaptar els processos selectius i els posteriors llocs de treball a aquest col·lectiu”.

Segells de reconeixement d'administració oberta