Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Tarragona celebra el Dia Internacional de la Discapacitat

Tarragona celebra el Dia Internacional de la Discapacitat

Tarragona celebra el Dia Internacional de la Discapacitat

El Dia Internacional de la Discapacitat s’ha celebrat aquest matí a la plaça de la Font amb diferents activitats
03/12/2018

D’una banda, regidors de diferents grups municipals i usuaris d’entitats de centres de discapacitats han llegit el Manifest amb el  lema “Sóc capaç”.

El Manifest del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Tarragona assenyala que l’objectiu és  “una nova societat realment inclusiva i interactiva que reconegui les capacitats de totes les persones i la seva diversitat, tot superant els gestos, els mites i les creences paternalistes  i de sobreprotecció cap a les persones amb diversitat funcional”.

La consellera de Serveis a la Persona de l’Ajuntament, Ana Santos, ha manifestat respecte al Dia Internacional de la Discapacitat que “es tracta que la societat sigui més permissible  i que aquestes persones puguin desenvolupar-se amb el màxim de condicions que els facin la vida el més normalitzada possible”. També ha assenyalat que les novetats de la festa d’enguany són: la incorporació de la  geganta Frida i la lectura d’un resum del Manifest que ha estat més entenedor i que han llegit representants dels diferents grups municipals i entitats socials. El Manifest també s’ha realitzat amb pictogrames.

Finalment, la consellera Ana Santos, ha afirmat que “la jornada és festiva però també reivindicativa”.

Durant la festa s’ha repartit coca amb xocolata, la Frida ha ballat a la plaça, i han actuat alguns dels col·lectius.   

L’acte ha estat organitzat pel Consell Municipal de la Discapacitat.

Hi han assistit: Taller Onada, STO Solc, Taller Estela, Escola Solc, Escola Estela, Escola Sant Rafael, STO i Escola La Muntanyeta, Associació Aurora, Club Social La Muralla, Residència Sant Salvador i grup de voluntaris de Festa per a Tothom.

Podeu llegir el manifest clicant aquí.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta