Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Tarragona celebra el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger

Tarragona celebra el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger

Tarragona celebra el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger

El passeig de les Palmeres acollirà la diumenge la lectura del manifest i la sortida i arribada d'una caminada popular amb 700 participants
23/02/2023

Aquest diumenge 26 de febrer se celebraran els principals actes amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger. Serà a partir de les 10 h al passeig de les Palmeres on, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i les dues conselleres, Elvira Vidal de Capacitats Diverses i Maria José López, d’Esports, assistiran als dos actes, acompanyats d’altres regidors de govern i del consistori. 

En primer lloc es farà la lectura del manifest, a càrrec també de membres de l’entitat Aspercamp i seguidament es donarà el tret de sortida a la Caminada Popular d’hivern Asperger-TEA, que ja compta amb 700 persones inscrites i, per tant, amb les inscripcions exhaurides. Aquesta caminada és el primer acte de l’any del calendari d’esdeveniments esportius a l’aire lliure i està organitzada per Tarragona Esports i Aspercamp, l’associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona.  

La caminada començarà després de la lectura del Manifest i tant la sortida com l’arribada seran al passeig de les Palmeres. L’esdeveniment ofereix un circuit curt de 5,8 quilòmetres i un de llarg d’11,4 quilòmetres. Ambdós itineraris recorreran part del litoral tarragoní, l’Anella Verda i el centre de la ciutat. Entre els espais destacats dels recorreguts destaquen les platges del Miracle, l’Arrabassada i la Savinosa, el passeig de l’Ermita de la Salut i el camí del Llorito.  La caminada també compta amb la col·laboració de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil i i APIF, el Club Alliberadrenalina, la Via T, Coca-cola, Automàtic Tarraco, Ruzafa i Hyundai Augusta Car.   

La celebració 

El dia 18 de febrer és el Dia internacional de la síndrome d'Asperger, en què es commemora l'aniversari del naixement de Hans Asperger, psiquiatre austríac que va descriure per primera vegada aquesta síndrome que, segons els criteris actuals de diagnòstic, s'identificaria sota la denominació de trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) sense discapacitat intel·lectual associada. 

Consulteu el manifest del Dia Internacional de la Síndrome Asperger 2023 (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta