Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Discapacitat Tarragona celebra el Dia Mundial de les persones amb Discapacitat sota el lema "Orgull de ser com som"

Tarragona celebra el Dia Mundial de les persones amb Discapacitat sota el lema "Orgull de ser com som"

Tarragona celebra el Dia Mundial de les persones amb Discapacitat sota el lema "Orgull de ser com som"

L'acte institucional reivindicatiu tindrà lloc el divendres 1 de desembre a Sant Pere i Sant Pau
16/11/2023

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat el programa d’actes que s’han organitzat amb motiu del Dia Mundial de les persones amb Discapacitat. Sota aquest paraigües, la Conselleria de Diversitat Funcional i Discapacitat ha definit la celebració amb un dels eslògans d’enguany que és Orgull de ser com som. La consellera de Diversitat Funcional i Discapacitat, Cecilia Mangini, ha volgut abordar aquest tema com la defensa “d’un espai d’obertura per a entendre que les persones amb discapacitat tenen molt clar qui son i com son” i alhora “és un cop d’efecte a totes les altres persones que els envoltem, perquè ho normalitzem”. 

Així doncs, enguany són 25 les activitats que giraran a l’entorn del dia 3 de desembre, que volen també reivindicar el fet de ser qui son, amb entitats molt destacades i actives a la ciutat que organitzen des d’un casal d’hivern, fins a espectacles familiars fets a mida per a tots els públics; activitats esportives; la pintura d’un mural, etcètera, sempre amb la col·laboració de l’Ajuntament. Avui mateix engega el programa amb una xerrada de DINCAT i Fundació Estela sota el títol "Aspectes clau de la reforma civil sobre l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat". Així mateix aquest vespre l’entitat EPILEP Sijopuctutambé presentarà el seu calendari.  

Des de l’Ajuntament i la conselleria de Discapacitats i Diversitat Funcional, enguany s’ha volgut posar èmfasi en la figura del treballador públic, i per primera vegada i gràcies a la col·laboració amb Aspercamp, s’ha organitzat una formació, en diverses sessions, adreçada a tècnics municipals que treballen de cara al públic, sota el títol "Mirada Transversal bàsica al món local". 

Un dels dies més destacats de la programació es el divendres 1 de desembre, amb l’acte institucional reivindicatiu del Dia Internacional, que es farà al teatre del Centre Cívic de Sant Pere i Santa Pau i que a partir de les 9.45 h del matí comptarà amb un esmorzar i seguidament la lectura del Manifest sot el lema d’enguany ‘Orgull de ser com som’. Seguidament, a les 11 h, hi haurà una representació teatral per a tots els assistents, membres de les entitats de discapacitats de la ciutat, amb l’obra Els músics de Bremen, de la Cia POT Teatre. 

Consulteu el programa d'actes complet del Dia Mundial de les persones amb Discapacitat (PDF).

Segells de reconeixement d'administració oberta