Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies El festival feminista Teta escalfa motors

El festival feminista Teta escalfa motors

El festival feminista Teta escalfa motors

L'esdeveniment arriba aquest cap de setmana al Camp de Mart
29/05/2024

Tarragona se situa aquest divendres 31 de maig  a la tarda al centre de la creació cultural en clau de gènere amb l'obertura del tercer festival feminista que acull el Camp de Mart. Tot està llest per a l'arrencada del Teta, que s'inaugurarà oficialment divendres a les 17 h en un acte simbòlic que presidirà l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, i comptarà amb la participació de la consellera d'Igualtat, Cecilia Mangini. 
El tercer festival feminista Teta, organitzat per la conselleria d'Igualtat de l'Ajuntament de Tarragona, començarà amb  forçaa partir de les 17. 30 h gràcies a l'irreverent recital de Patas Arriba, continuarà amb el monòleg de l'actriu, escriptora, humorista i activista antiracista Asaari Bibang, i l'actuació de l'artista multidisciplinar Lúa Mosquetera. Com a cirereta del pastís, hi haurà la sessió nocturna amb la polièdrica DJ Luna.
El cartell d'aquest tercera ediciómostra diferents tendències i expressions artístiques actuals, lligades a la tasca d'una xarxa d'entitats feministes i socials del territori que donen visibilitat a les seves lluites, propostes i activitats. A banda de la coneguda María José Llergo, el cartell ofereix una gran varietat de propostes i els concerts de Muchapepper, Chica Sobresalto i Ketekalles. El festival serà presentat per Isa Calderón i Lucía Lijtmaer (Deforme Semanal Ideal Total).
“La tercera edició d'enguany consolida d'aquest festival, una de les accions estrella de reivindicació feminista de la conselleria d'Igualtat que, entre altres finalitats, té la ferma voluntat que les noves generacions prenguin consciència de la importància de continuar recorrent el camí cap la igualtat real amb esperit crític i reivindicatiu”, ha expressat Mangini.


Oferta cultural gratuïta per conscienciar als joves


Tota l'oferta cultural és gratuïta, excepte els quatre concerts previstos dissabte a la tarda-nit que s'estan venent a bon ritme amb un tiquet únic de 15 euros. En aquest sentit, el dissabte 1 de juny al matí les protagonistes seran les activitats organitzades per diferents associacions feministes i entitats socials de la ciutat, amb una dotzena de col·lectius que han confirmat la seva assistència i que oferiran jocs i exposicions de materials per fomentar la participació del públic i donar a conèixer la seva tasca. 
El preu de l'entrada per a famílies nombroses, monoparentals, persones amb discapacitat i grups de cinc o més persones és de 10 euros, i el 4% de les entrades es destina al programa Apropa Cultura adreçat a col·lectius vulnerables. 
Les entrades es poden comprar a la web de Tarracoticket (entrades.tarragona.cat), i el dissabte físicament a taquilla de 17 a 23 h. També es cobra un preu simbòlic per l’arròs solidari (5 euros) ofert pel xef Estrella Michelín Pep Moreno (Deliranto Salou) dissabte a partir de les 14 hores. La recaptació de les barres i de l'arròs benèfic es destinarà al Futbol Club Tarraco, entitat ubicada a Campclar que fomenta l'esport femení.  Com l'any passat, s'ofereix servei de canguratge, -que ofereix el programa ‘Temps per Cures’ impulsat per la Conselleria d'Igualtat-, i tallers i activitats gratuïtes per a famílies.
 

Segells de reconeixement d'administració oberta