Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2014 a 2016 Avui, 28 de juny, Tarragona commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Avui, 28 de juny, Tarragona commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

Avui, 28 de juny, Tarragona commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

A les 13 h, a la Plaça de la Font, es realitzarà la lectura del Manifest.
28/06/2016

Avui, dimarts 28 de juny, Tarragona celebra el Dia Internacional de l’orgull LGTBI. A les 13 h es realitzarà la lectura del Manifest a la plaça de la Font, davant del Palau Municipal.

Els actes continuaran a la tarda, a les 19 h, quan s’ha convocat una concentració a la Rambla Nova per l’alliberament LGBTI; seguidament, a les 19.45 h, sortirà la bandera irisada a la porta de l’Ajuntament i hi haurà una actuació musical a càrrec de Pantomaka Simpatika, i que comptarà amb The Wilde Sisters, Javi Moreno, Germans Volpini i Djs Las Horacias. Tot plegat tindrà, com a teló de fons, la façana de l’Ajuntament il·luminada amb els colors de l’Arc de Sant Martí.

Els actes continuaran durant la setmana amb, entre altres, la projecció del documental Gerriller@s de Montse Pujantel, al Casal Popular Sageta de Foc, el dimecres 29 de juny, i l’endemà un cinefòrum amb la pel·lícula Joven y alocada de Marialy Rivas.

El dia internacional de l’Orgull LGTB és una diada de reivindicació de la dignitat de les persones LGTBI, arran de l’aixecament d’aquest col·lectiu demanant més justícia i llibertat en un entorn altament repressiu als anys 60 i que van culminar en els fets de Stonewall a la ciutat de Nova York el dia 28 de juny de 1969. A Catalunya es va fer la primera manifestació el juny de l’any 1977, la primera de la península, fruit de l’incipient moviment nascut entre el 1972 i el 1975 i en un entorn de reivindicació de drets i llibertats.

Podeu consultar aquí la programació completa en PDF:

PROGRAMA ORGULL 2016

Segells de reconeixement d’administració oberta