Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2014 a 2016 Tarragona celebra el EQUAL PAY DAY, el dia de la igualtat salarial

Tarragona celebra el EQUAL PAY DAY, el dia de la igualtat salarial

Tarragona celebra el EQUAL PAY DAY, el dia de la igualtat salarial

Aquesta data commemorativa pretén visualitzar la desigualtat existent en matèria de retribució econòmica entre les dones i els homes en el món laboral
20/02/2014

 

L’Equal Pay Day, dia de la igualtat salarial, visualitza i posa de manifest la desigualtat existent en matèria de retribució econòmica entre les dones i els homes en el món laboral, i reivindica la necessitat que homes i dones, per la realització d’una mateixa feina o un treball d’igual valor, tinguin la mateixa retribució econòmica.

Aquesta data commemorativa pretén visualitzar els dies que hauria de treballar de més una dona per equiparar el seu salari al d’un home que realitzés la mateixa feina que ella i la discriminació que segueixen patint les dones en l’àmbit laboral. És clar que el càlcul d’aquesta data pot variar d’un any a un altre i en funció d’un país a un altre.

L’any 2010 (26 de febrer) el consell de ministres va acordar promoure el reconeixement del dia 22 de febrer com el Dia Internacional per la Igualtat Salarial.

Demà divendres, a les 19 h, tindrà lloc l’Equal Pay Day a Tarragona a la sala d’actes TSPACE Casino Tarragona. L'acte està organitzat per ADEE seguint la iniciativa de BWP Spain que va ser la primera organització espanyola en posar de manifest la desigualtat salarial al país.

Hi participen:

  • Sonia Mateo, vicepresidenta de la BPW Spain
  • Laura Roigé presidenta de ADEE
  • Victoria Pelegrin, tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona

 

Segells de reconeixement d’administració oberta