Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2017 Demà dia internacional contra la LGTBIfòbia

Demà dia internacional contra la LGTBIfòbia

Demà dia internacional contra la LGTBIfòbia

A les 12 h a les escales del Palau Municipal es llegirà el Manifest
Demà dia internacional contra la LGTBIfòbia Cartell LGTBIfòbia
16/05/2017


Demà Tarragona se suma als actes de celebració del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. A les 12 h a les escales del Palau Municipal es realitzarà la lectura del Manifest, a càrrec d'Araceli Baillo, membre del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i Lluís Romero, tècnic d'H2O Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual del Camp de Tarragona. A la nit, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà amb els colors de la bandera irisada.

Coincidint amb la celebració, l'Ajuntament ha posat en marxa el Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres (SAI), donant així compliment a la Llei 11/14 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que en el seu article 27 estableix que "les administracions públiques de Catalunya han de garantir a les persones LGBTI que pateixen o es troben en risc de patir qualsevol tipus de violència o discriminació el dret a rebre de manera immediata una protecció integral, real i efectiva". Tal com va explicar la consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, en la presentació realitzada ahir: "el SAI és l'expressió concreta del nostre compromís per a donar atenció integral i eficient a les necessitats de les persones del col•lectiu LGTBIQ, perquè defensant els drets dels seus ciutadans tota la ciutat guanya". Aquest nou servei municipal és gestionat per l'entitat H2O, Col·lectiu Gai, Lesbià, Bisexual i Transsexual del Camp de Tarragona, referent territorial en l'atenció, l'assessorament i la promoció dels drets de les persones del col·lectiu LGTBIQ. H2O aportarà dos professionals al SAI i, alhora rebrà el suport i col·laboració en àrees específiques del servei atenció psicològica del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

El SAI està ubicat al Servei Salut Jove de l'Oficina Jove del Tarragonès i, en un primer moment, estarà obert a l'atenció els dimecres de 10 a 14 h i s'anirà ampliant en funció de les necessitats. També oferirà atenció a través del correu electrònic sai@tarragona.cat i el telèfon 692 930 204.

 

Segells de reconeixement d’administració oberta