Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2017 L'Ajuntament de Tarragona engega una nova fase de la campanya Respecta'm en l'entorn laboral

L'Ajuntament de Tarragona engega una nova fase de la campanya Respecta'm en l'entorn laboral

L'Ajuntament de Tarragona engega una nova fase de la campanya Respecta'm en l'entorn laboral

Es mantindran trobades amb sindicats, empreses privades i organismes municipals per recollir propostes de prevenció i estratègies d'actuació.
03/05/2017

L'Ajuntament de Tarragona, a través de la Unitat Tècnica de Polítiques d'Igualtat, ha encetat una sèrie de sessions de treball amb sindicats, empreses privades del territori i organismes municipals per tal de recollir propostes de mesures de prevenció dels comportaments sexistes a l'entorn laboral. Les quatre sessions programades tindran un doble vessant d'anàlisi i de proposta, i permetran elaborar una diagnosi inicial sobre l'abast i incidència dels comportaments sexistes a la feina.

Amb aquesta iniciativa, es pretén aprofundir en les necessitats concretes del teixit sindical i empresarial a l'hora d'implementar mesures preventives eficients. La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha assenyalat que "la participació dels sindicats, de les empreses del territori i dels organismes municipals ens ajudarà a identificar quines bones pràctiques s'han de promoure com a eina efectiva contra la discriminació per raó de gènere, l'assetjament sexual i el masclisme". I ha afegit que la col·laboració sindical i empresarial en aquestes trobades serà molt valuosa de cara a "dissenyar noves i millors estratègies per a la prevenció del sexisme i per a la promoció de la igualtat entre dones i homes".

Aquestes sessions de treball són la primera actuació d'una nova fase de desenvolupament de la campanya Respecta'm engegada a l'estiu del 2016 abans de l'inici de les festes locals de sant Magí i de santa Tecla. La primera fase es va centrar en la prevenció i intervenció sobre les conductes sexistes en l'espai públic i en el marc de l'oci nocturn i festiu. Respecta'm, també està incidint a l'àmbit educatiu promovent el comportament respectuós, igualitari i no sexista en les relacions socials amb actuacions de sensibilització en vuit instituts d'educació secundària de Tarragona. A més a més, actualment està en marxa el programa Max in Love d'educació preventiva i sexual per a joves mitjançant tallers teatrals participatius per a joves entre 13 i 17 anys.

Per a Ana Santos "moltes de les accions per promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i superar comportaments discriminatoris requereixen un abordatge transversal i integral, i això és especialment cert a l'hora de desfermar projectes que volen incidir globalment en les condicions ambientals i educatives de tota la ciutadania, que empenyi a l'eradicació de comportaments sexistes i amb voluntat d'impacte a l'espai públic".

Segells de reconeixement d’administració oberta