Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2018 L'alcalde de Tarragona inaugura la plaça de la Dona Treballadora

L'alcalde de Tarragona inaugura la plaça de la Dona Treballadora

L'alcalde de Tarragona inaugura la plaça de la Dona Treballadora

Josep Fèlix Ballesteros: 'La visualització forma part de la normalització social i per aconseguir la igualtat entre gèneres'
L'alcalde de Tarragona inaugura la plaça de la Dona Treballadora Autoritats i convidats aquest matí, durant la inauguració de la plaça de la Dona Treballadora. Foto: Mauri.
08/05/2018

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha inaugurat aquest matí la plaça de la Dona Treballadora, ubicada al carrer Ixart, cantonada amb Estanislau Figueres. Ballesteros ha destacat "la importància de visualitzar a la dona" per tal d'arribar a la normalització i igualtat entre els gèneres. "És un esforç més en aquest camí cap a la igualtat", ha remarcat.

Per la serva part, la Secretaria d'Igualtat i Política Social d'UGT Tarragona, Mar Vázquez, i Verònica Rubio, representant de CCOO, han explicat que l'indret és ideal perquè se situa a prop dels dos sindicats i considera que és un greuge històric que Tarragona no tingués un espai en honor a la dona treballadora.

L'alcalde també ha avançat que durant les pròximes setmanes, es presentarà un esbós amb el futur disseny del mural feminista que es dibuixarà a la paret que hi ha a la plaça.

Recordem que el 2009 l'Ajuntament de Tarragona va crear el Consell Municipal de les Dones que va treballar durant els primers anys en l'elaboració d'un document base de propostes de carrers amb nom de dones. A través d'un procés de participació, es va crear la Comissió de Memòria Històrica del Consell Municipal de les Dones, que va desenvolupar tot un treball de recollida de noms de dones significatives de la nostra ciutat i d'arreu del món, en diverses àrees (literatura, política, ciència, societat, filosofia, etc.). Aquest document ha estat utilitzat pel Departament de Cultura per tal de batejar nous carrers amb nom de dona a la ciutat de Tarragona. I d'aquí surt la proposta de batejar a un espai tan cèntric de la ciutat amb el nom de la Dona Treballadora.

Segells de reconeixement d’administració oberta