Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2019 11 d’octubre, Dia Internacional per Sortir de l’Armari

11 d’octubre, Dia Internacional per Sortir de l’Armari

11 d’octubre, Dia Internacional per Sortir de l’Armari

És una data que vol fer present que hi ha altres formes de sexualitat
10/10/2019

L’11 d’Octubre se celebra el Dia Internacional per Sortir de l’Armari. La data busca conscienciar sobre la importància de visibilitzar davant de la societat heteronormativa el fet que hi ha altres maneres de viure la sexualitat, l’afectivitat, la identitat i el gènere. Invitem totes les persones i, especialment, el col·lectiu LGBTIQ+ perquè, entre altres accions, utilitzin alguna peça de roba relacionada amb l’orgull (un triangle o els colors de l'arc iris).

Aquesta data va ser implantada pel Dr. Robert Eichberg i Jean O’Leary el 1988, en conjunt amb la celebració de la Segona Marxa pels Drets de Gais i Lesbianes, que va tenir lloc a Washington DC, Estats Units, per demanar la igualtat de drets per a totes les persones.

Sortir de l’armari és una expressió que s’ha utilitzat per referir-se a l’acció voluntària i pública de qualsevol persona a l'hora d’expressar la seva sexualitat o gènere dissident. Per tant, funciona com una analogia que il·lustra la idea de trencar amb un aspecte de la vida tancat o ocult, principalment per por de ser discriminat o estigmatitzat.

No podem oblidar que les persones LGBTIQ+ continuen a l'ombra de la discriminació generalitzada: pateixen desigualtat en exercir els seus drets; a la nostra societat continua havent-hi la possibilitat de ser objecte de tractes cruels i degradants per la condició sexoafectiva, essent les més patides les discriminacions a l’àmbit laboral. Tot i els múltiples beneficis que comporta sortir de l’armari —sempre que el context hi acompanyi—, s’ha de ser una persona valenta per emprendre aquesta acció.

Cal recordar que no tothom disposa d’un entorn social i familiar que doni suport a les pròpies decisions. Això és així fins a tal punt que hi pot haver un trencament de la xarxa sociofamiliar si s'opta per expressar obertament la condició personal.

S'ha d'assenyalar que la nostra ciutat disposa del Servei d’Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gèneres, ubicat a l’edifici municipal de la plaça Imperial Tàrraco, número 1, on s’ofereix atenció directa, individualitzada i gratuïta a les persones interessades. L’horari és de 10 a 14 hores, els dimecres.

Invitem a tothom a facilitar que qualsevol persona surti de l’armari per viure una vida amb total llibertat, sense pressions socials que impedeixin gaudir de tots els drets socials.

Segells de reconeixement d’administració oberta