Esteu aquí: Inici Serveis a la Persona Notícies Polítiques d'Igualtat Notícies 2019 Actes amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Actes amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Actes amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

El dia 28, a les 12.30 hores, a la plaça de la Font, es llegirà el Manifest per commemorar la jornada
27/06/2019

La Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, que es commemora el pròxim 28 de juny, una sèrie d’actes per instar a la visibilitat i treballar per la igualtat de les persones de gèneres i sexualitats diverses, a més d'expressar el compromís del Govern municipal per fer efectius els drets de les persones LGBTI. 

La commemoració se celebra pels fets esdevinguts el 28 de juny de 1969 a Nova York, quan la població LGBT va sortir al carrer arran d'una batuda de la policia al bar gai de Stonewall Inn. La comunitat LGBT va sortir al carrer a mostrar el seu rebuig, i es va produir un fort enfrontament que va acabar amb detencions i ferits greus. La reacció de suport a les persones agredides va ser immediata, i milers de gais, lesbianes, transsexuals i simpatitzants es manifestaren solidàriament. La data del 28 de juny de 1969 marca l'inici de l'activisme LGTBI.

El dia 27, a partir de les 22 hores, s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament amb els colors de l’arc de Sant Martí.

Divendres 28, de les 10.15 a les 13 hores, a la plaça de la Font, hi haurà instal·lada una carpa informativa sobre la diversitat sexual, afectiva i de gèneres, amb informació dels recursos existents i diversos materials. En aquesta carpa es faran activitats de dinamització. Per exemple, es donarà informació per trencar mites i tòpics sobre el col·lectiu LGTBI; en un estand es podran escriure reivindicacions i missatges sobre LGTBI; es desenvoluparan activitats per treballar els conceptes d'identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual i sexe biològic, amb les diferents característiques i realitats que tenen cadascú d'aquests, etc.

A les 12.30 hores, davant del Palau Municipal, hi haurà la lectura del Manifest del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI per part de sis integrants de la companyia de teatre LGTBI+ Theatron del Camp de Tarragona.

Segells de reconeixement d’administració oberta